SISTE: Klokken 20.30 ble fylkesvei 78 mellom Oslofjordtunnelen og Fagerstrand åpnet for trafikk, melder Vegtrafikksentralen.

Ved 19-tiden pågikk det fremdeles berging i Skarphellinga men klokken 21 melder Follo-politiet at Skarphella er åpen i begge retninger.

Avsperringer flere steder

Det er svært glatt og politiet bisto etter beste evne med trafikkdirigering på stedet. Også veientreprenør var på stedet, og vurderte om strekningen måtte stenges midlertidig med skilter.

Og nå har Flaskebekkbussen også kjørt seg fast, ble det meldt rett etter klokken 18.

Se bildeserien (Krever innlogging)

Både Skarphella mot Drøbak og Rundvollbakkene ned mot Nesset ble stengt etter flere trafikkuhell, så Nesodden og nordre Frogn var en periode bortimot avsperret.

Busser og vogntog på tvers

- Her ved Skarphella er det fullstendig kaos, og dette vil ta tid. Traileren er på vei ned baklengs, men en buss står helt på tvers lenger oppe i Skarphella. Her blir det nok sperret i flere timer, sier en leser, som får bekreftet av politiet på stedet at det er forferdelige kjøreforhold i Follo og spesielt i Nordre Frogn.

Peter-André Rosenkrantz Rasmussen sier i en innlest melding til Amta at det er fullstendig kaos i Skarphella, der buss rute 550 Drøbak nå er stoppet i bunnen av Skarphella, og kommer i hvert fall ikke den vanlige veien til Drøbak.

En annen leser på stedet forteller at traileren som tidligere sto fast oppi bakken har klart å rygge nesten helt ned, men det står en annen buss på tvers lenger oppe i bakken, og det er vanskelig for de aller fleste så dette vil ta lang tid.

- Politiet forteller oss at det i alt er problemer med tre busser og en trailer i tillegg til at det er generelt glatt for alle trafikanter inkludert personbiler.

Bare én bergingsbil

- Et ekstra problem, ifølge politiet, er at man for øyeblikket kun har én stor bergingsbil tilgjengelig.

Det skjer nemlig mange uhell mange steder nå. Dette er det tredje trafikkuhellet i løpet av et par timer:

Buss kjørte av veien ved Vinterbro 

Brøytebil har kjørt av veien ved Rundvollbakkene

Ved 17.20-tiden meldte Vegtrafikksentralen at fylkesvei 78 i Akershus ble stengt mellom Oslofjordtunnelen og Fagerstrand grunnet vanskelige kjøreforhold.

Men i følge en leser var ikke Nesodden helt avstengt. Den lille Stubberudveien som går mellom Nesoddveien og Kirkeveien ved Frogn kirke kan brukes i nødstilfelle, men veien er av dårlig kvalitet og er smal.

Kaos i Rundvollbakkene

Det var ekstremt vanskelige kjøreforhold på veien til Fagerstrand på grunn av snøværet som kom i ettermiddag, og flere biler havnet i grøfta.

En leser fortalte til Amta:

- Jeg står i kø i Rundvollbakkene nå, og her kjører flere biler ut mens vi står og ser på.