Nytt kurs for seniorbilister fra hele Follo

Gleder seg: Kjørelærer Cato Myhrvold og seniorkontakt Torgunn Lippestad Dahl i Ski ser frem til en ny runde med kurs for seniorbilistene. Det er et arkivbilde, så datoen på plakaten stemmer ikke helt.FOTO: STIG PERSSON

Gleder seg: Kjørelærer Cato Myhrvold og seniorkontakt Torgunn Lippestad Dahl i Ski ser frem til en ny runde med kurs for seniorbilistene. Det er et arkivbilde, så datoen på plakaten stemmer ikke helt.FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: Nå har du igjen muligheten til å få frisket opp kunnskapene, både teori og praksis, om å ferdes i trafikken bak rattet.

Les også: Håper seniorene vil friske opp kunnskapen bak rattet

2. mars starter et nytt kjøreopplæringskurs for 65+. Seniorbilistene er kvinner og menn i sin beste alderdom, med lang erfaring som bilfører og stort behov for å opprettholde mobilitet, frihet og livskvalitet. Men de mister ofte førerretten ved den pålagte vurderingsprøven ved trafikkstasjonen i Drøbak. Det skjer ved at legen gjerne vil ha en vurdering av vedkommendes kjøredyktighet. Resultatet av vurderingen vil gi legen et bedre grunnlag for å ta en avgjørelse.

Noen kan oppleve at politiet eller en annen trafikant opplever en bilførers kjøring som usikker, for eksempel ved at det kjøres vinglete eller i strid med trafikkreglene. Da kan politiet kalle dette en bekymringsmelding og kreve at føreren må ta en vurderingsprøve ved trafikkstasjonen. Utfallet av prøven vil avgjøre om videre rett til kjøring.

Derfor håper seniorkontakt Torgunn Lippestad Dahl i Ski og kjørelærer Cato Myhrvold fra Drøbak at mange seniorer vil bli med på vinterens kurs.

– Vi fortsetter opplegget Veidirektoratet har fastsatt som norm, sier Myhrvold.

Les også: Må legge til rette for eldre bak rattet

Kurset bidrar til å oppdatere kunnskaper om lover og regler og nyere kjøremønstre. Det er teori og samtaler, i tillegg til to dager med kjøring. Tanken er at kurset skal være forebyggende, slik at vurderingsprøvene kan bli vurdert som positive og at bilisten får beholde førerkortet i årene fremover.

For hele Follo

Selv om kurset foregår på Langhuset, er det åpent for bilførere fra hele Follo. Kursavgiften inkluderer materiell, lunsj og fremfor alt mange timers teoretisk og praktisk oppfrisking av trafikkunnskapene.

– Kjøremønsteret i dag er noe annet enn det det var for 20, 30 eller 40 år siden da de tok førerkort. Det er godt å få tilbakemelding på kjøringen mens du fortsatt har førerkort, sier Cato Myhrvold.

Du melder deg på og får mer informasjon på firmapost@cmt.no eller 92 05 27 93.

Det er teoridager onsdag 2., fredag 4. og tirsdag 8. mars på Langhuset fra klokken 10.00 til 14.00.

Demonstrasjonskjøring og praktiske øvelser foregår torsdag 3. og mandag 7. mars.

Artikkeltags