Gabriel (14) påkjørt i gangfelt – etterlyser sjåfør og vitner

Gabriel satser for fullt på ski, og er aktiv vinter som sommer.

Gabriel satser for fullt på ski, og er aktiv vinter som sommer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bilisten som kjørte på oppegårdgutten spurte om alt gikk bra før han kjørte videre.- Fortumlet svarte Gabriel at det gikk bra, men her burde vi blitt kontaktet, mener pappa, John Harald Bondevik.

DEL

OPPEGÅRD: Bondevik mener sjåføren burde forstått at politi eller foreldre må kontaktes når man kjører på et barn i et fotgjengerfelt.

– Gabriel hadde både ødelagt hjelm og klær, så at en fortumlet 14-åring sier at alt er greit, bør ikke føre til at du kjører fra stedet som om ingenting har skjedd.

Bilen, som kom ut fra Nygårdsveien og skulle inn i rundkjøringen, traff Gabriel i hoften, slik at 14-åringen havnet opp på panseret før han til slutt havnet i asfalten med knust hjelm.

– Sønnen min hadde rukket å krysse én kjørebane før bilen traff ham. Jeg er ikke ute etter å «ta» sjåføren, men synes det hadde vært ryddig av han å ta kontakt med oss eller politiet.

Brist: Hjelmen til Gabriel har sprukket etter trafikkuhellet. John Harald Bondevik har anmeldt påkjørselen til politiet.

Brist: Hjelmen til Gabriel har sprukket etter trafikkuhellet. John Harald Bondevik har anmeldt påkjørselen til politiet. Foto:

Politiet etterlyser rødoransje bil

Follo-politiet meldte tirsdag kveld om et trafikkuhell ved Nygårdskrysset i sekstiden.

– Politiet ønsker kontakt med fører av aktuell bil. Bilisten, visstnok en mann i 50-årene, kjørende i en «eldre» sedan, med rødoransje farge, skriver politiet på Twitter.

LES OGSÅ: Gutt på rulleski påkjørt ved Nygårdskrysset

LES OGSÅ: Syklist (12) fra Ås påkjørt på tur med moren og ei venninne

Politiet har oppfordret Bondevik til anmelde hendelsen.

– Jeg er på vei til politistasjonen for å levere anmeldelse. Det synes jeg er naturlig å gjøre siden sjåføren ikke selv har meldt fra om ulykken, mener Bondevik.

Påkjørt: John Harald Bondevik oppfordrer bilisten som kjørte på sønnen til å ta kontakt. 14-åringen ble truffet av bilen da han var på vei til å krysse Nygårdsveien.

Påkjørt: John Harald Bondevik oppfordrer bilisten som kjørte på sønnen til å ta kontakt. 14-åringen ble truffet av bilen da han var på vei til å krysse Nygårdsveien. Foto:

Etter at bilisten hadde kjørt videre etter påkjørselen, var det en dame som tok kontakt med den uheldige rulleskiløperen. Hun lånte ham telefonen sin, slik at han kunne ringe hjem.

Måtte på legevakt og røntgen

14-åringen måtte innom legevakten senere på kvelden for å sjekke hofte, rygg og arm.

– I dag var han på røntgen med ryggen, men de fant heldigvis ingen skade. Uansett vet man aldri om det kan komme senskader etter en påkjørsel, så derfor er det ekstra viktig å kontakte politiet ved et trafikkuhell.

Her får Bondevik full støtte fra trafikkansvarlig i Follo politidistrikt, Terje Tutturen.

– Vi opplever ofte at politiet ikke blir kontaktet ved påkjørsler av myke trafikanter.

Tutturen mener det er store mørketall når det kommer til påkjørsel av syklister og at sjansen er veldig stor for at det blir personskader ved slike trafikkuhell.

Store mørketall

– Mange syklister som blir påkjørt ender opp på legevakten uten at vi blir kontaktet. Det kommer frem når vi ser statistikken til legevakten opp mot vår egen.

Ofte er det sjåføren i ulykkesbilen som selv frakter den skadde til legevakten.

– Det kan være grunner til at sjåføren ikke melder fra. Kjører du på en myk trafikant i et fotgjengerfelt, har du som regel en dårlig sak, og førerkortet henger i en tynn tråd.

Tutturen gjør det klart at du plikter å melde fra til politiet ved personskader.

§ 12 sier blant annet:

«De som er innblandet i trafikkuhell, har gjensidig plikt til å oppgi navn og adresse. Fører av kjøretøy skal også oppgi eierens navn og adresse og i tilfelle motorvognens kjennemerke.

Har trafikkuhell medført død eller skade på person og skaden ikke er ubetydelig, skal de som er innblandet i uhellet, sørge for at politiet snarest mulig blir underrettet om uhellet». 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken