Gå til sidens hovedinnhold

Sebastian (11) ble påkjørt utenfor Ski storsenter - og sjåføren stakk av

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Turen til Ski storsenter endte i tårer og smerter da 11 år gamle Sebastian Homstvedt Pedersen ble påkjørt i fotgjengerfeltet utenfor.

Foreldrene raser over at sjåføren bare stakk av, og oppfordrer folk til å stresse ned i førjulstiden.

Skulle hjem

Onsdag 9.desember. Skoledagen i klasse 6A på Vevelstadåsen skole var over og Sebastian skulle hjem. Han tok bussen til bussterminalen i Ski og passerte Jernbaneveien. Klokken nærmet seg halv to. Da han skulle passere Åsenveien, stoppet han på fortauet fordi det kom en bil. Han kunne trafikkreglene og så seg godt om.

- Sjåføren satte ned farten, så jeg gikk over. Men så satte han opp farten og traff meg, forteller Sebastian.

Han tok seg for på panseret med begge hender og fikk støtfangeren i det ene beinet. Der og da tenkte han ikke på annet enn å løpe inn til pappa Stian, som jobber på senteret.

- Han var veldig lei seg og redd da han løp inn til meg, og det tok lang tid før han sovnet den kvelden, forteller Stian Homstvedt Pedersen.

11-åringen så tilsynelatende uskadd ut. Et par dager etter sammenstøtet klager han fortsatt på en vond høyrearm.

- Vi får ta en tur til legen. Det er mulig det må tas bilder av armen. Det går jo utover skolearbeidet hans, sier pappa Stian.

- Ta kontakt

Sebastian fikk et glimt av sjåføren, men vet ikke mer enn at det var en gammel mann i en middels stor bil. Derfor er ikke hendelsen anmeldt. Stian håper derimot at sjåføren leser om hendelsen og tar kontakt med ham.

- Jeg tenker at det er liten vits i å anmelde når man ikke har mange detaljene. Men vi hadde satt pris på om Sebastian i det minste hadde fått en unnskyldning, sier han.

Selv om han er lettet over at det gikk bra med sønnen, følte han irritasjon og sinne da gutten kom løpende.

- Det verste er at sjåføren valgte å kjøre videre. Etter hva Sebastian forteller, må han ha merket at han kjørte på en person. Jeg oppfordrer folk til å ta det litt mer med ro i trafikken, særlig nå i disse stressende tider, sier Stian.

Etterlyser sjåføren på Facebook

Begge foreldrene postet innlegg på Facebook i jakten på sjåføren.

Stian Homstvedt Pedersen skrev:

Til deg som kjørte på min sønn midt i Ski på dagen i dag. Håper du har et snev av dårlig samvittighet, da jeg har en 11-åring her som har veldig vondt. Hvis du ikke klarer stoppe for fotgjengere, bør du kanskje la bilen stå. Setter pris på om du tar kontakt.

Moren ble så sint da sønnen ble påkjørt at hun postet dette innlegget på Facebook. Det er delt rundt 100 ganger og godt kommentert.

Du stopper ikke bilen for så å la han gå over gata og i det han er halvveis over veien velger du å gi gass og kjøre rett på han. Flaks at det gikk bra og at to vonde armer og ben ble resultatet denne gangen. Jeg har ingen barn å miste, så tenk deg om nøye neste gang du er ute å kjører. Bruk sunn fornuft! Hadde jeg vært der selv skulle jeg dratt deg ut av bilen med mine egne hender og fått deg til å gi den stakkars sønnen min på 11 år en real unnskyldning, din patetiske mann! Jeg håper du har skikkelig dårlig samvittighet, noe du bør ha!

Sjåfører plikter å stoppe

- Dette var ikke hyggelig å høre. Jeg har selv barn som går der, sier Stein-Olaf Røberg, distriktsleder for Utrykningspolitiet for Follo, Romerike og Østfold.

Han er tydelig på at det er særdeles ille når sjåfører ikke stopper for fotgjengere. Det har man plikt til, og man har plikt til å stoppe når det har skjedd noe.

- Her kunne det jo gått mye verre. Det er en stressende måned vi er inne i, og det merkes både i trafikken og blant gående. Folk bør ta det mer med ro, sier han.

Røberg anbefaler at slike hendelser, selv uten mange detaljer, meldes til politiet slik at saken blir registrert.

- Det er med tanke på blant annet eventuelle senskader, og identifisering av sjåføren. Vi har tilgang til overvåkingskameraer. Det kan også hende andre har sett noe. De bør melde i fra til politiet, sier Røberg.

Kommentarer til denne saken