ÅS: Det har vært et sammenstøt mellom en bil og en syklist på Drøbakveien i Ås. Bilen har ifølge politiet kommet ut i fra en eiendom, og kollidert med syklisten på sykkelveien.

- Bilisten krysset sykkelveien på vei ut fra eiendommen. Vi tar nå avhør på stedet, kunne operasjonsleder Kristian Loraas fortelle til ØB tirsdag ettermiddag.

Politiet skriver at syklisten, en mann i 60-årene fra Frogn, har fått noen skrubbsår i ansiktet som følge av sammenstøtet. Amta reiste ut til stedet.

– Politiet har per nå ikke tatt stilling hendelsesforløpet. Vi jobber nå med å finne ut hvem som kom fra hvor og i hvilken hastighet ulykken skjedde, sier politibetjent Johan til amta.no å stedet cirka klokken 16:30.

Tatt hånd om

Syklisten blir sett til av helsepersonell. Føreren av bilen ble avhørt. Både politi og ambulanse rykket ut. Ulykken skal ha skjedd i en vei som krysset et fortau.

Litt før klokken fem opplyser politiet at bilen har kommet ut ifra en eiendom og kollidert med syklisten på gang- og sykkelveien.

– Syklisten er en voksen mann. Har noen skrubbsår i ansiktet. Patruljen er i kontakt med partene, skriver Politiet i Øst på Twitter.

Ingen konklusjon onsdag kveld

Det er ikke konkludert i saken, og politiet har onsdag kveld ikke tatt beslag av førerkort til bilfører, sier Loraas.

– Patruljen på stedet sier det er dårlig sikt ved utkjøringen. Videre etterforskning vil avdekke om syklisten eller bilføreren på noen måte kan klandres.

Saken overtas av etterforskningsavdelingen ved Follo politistasjon.

Syklisten ble kjørt til legevakt for en sjekk, opplyser politiet.