NORDRE FOLLO: Det har vært en aktiv helg for nødetatene og statens vegvesen.

Sommervarmen har entret Østlandet, og det medfører til både glede og utfordringer. Blant annet fører det varme været til stor brannfare og trafikale utfordringer til både land og til sjøs.

Rykket ut etter melding om gressbrann

Klokken 13:59 søndag ettermiddag meldte Øst 110-sentral at brannvesenet er på vei til Andersrudveien ved Bindingsvannet i Enebakk, etter melding om brann i gress og vegetasjon.

Rundt en time senere tikket det inn en ny melding om branntilløp.

Øst 110-sentral meldte søndag klokken 15:15 at de var på vei til et branntilløp i Vestby sentrum. Det var kun er et lite område på en veranda i et bolighus som fikk skader, men det kunne gått mye verre.

Stanset branntilløp i bolig

Lørdag ettermiddag rykket nødetatene ut etter melding om røykutvikling fra en bolig på Kolbotn.

Det ble imidlertid raskt kontroll på situasjonen. Klokken kvart på seks melder Øst politidistrikt følgende:

– Nødetater har vært på en adresse på Kolbotn i forbindelse med ett branntilløp. Brann slokket. Ingen som har blitt skadd. Politiet oppretter sak.

Trafikkuhell mellom vogntog og personbil

Klokken 11:20 lørdag formiddag fikk Øst politidistrikt melding om en trafikkulykke på E6 i sydgående retning på Vinterbrosletta. Nødetatene var på vei da politiet twitret om hendelsen. Det var en personbil og en lastebil som hadde et sammenstøt.

Steiner i veibanen på E6

Det var cirka klokken 05.50 søndag morgen at politiet fikk melding om gjenstander i veibanen i Oslofjordtunnelen.

En halv time senere var en entreprenør på vei for å rydde veibanen og fjerne eskene. I slike situasjoner stenges tunnelen, for sikkerhetens skyld.

Innbrudd i restaurant

Bare få uker etter at de åpnet dørene på alvor, opplevde den nye vinbaren Vinoria på Kolbotn det ingen ønsker å oppdage: Noen hadde brutt seg inn i lokalet og forsynt seg av verdisaker.

Nå har de skjerpet sikkerheten, og håper på tips fra publikum.

– De har gått målrettet etter dyre varer vi har, pluss diverse utstyr og veksel, fortalte Anders Helliksen til Østlandets Blad.

Slåsskamp ved utested i Ski

I Ski sentrum gikk det hett for seg da to karer skal ha barket sammen utenfor et utsted. Politiet fikk melding klokken 2.47 om at to personer slåss.

Flere oppdrag for redningsskøyta ved Drøbak: – Man blir jo redd

Mange kastet loss for å nyte en langhelg på sjøen i etterdønningene av 17. mai. Noen fikk utfordringer på kjøpet.

Blant annet måtte Pål Abrahamsen og redningsskøyta bistå flere fritidsbåter som hadde fått sitt eget dreggtau i propellen. Da må motoren skrus av, og vind og bølger styrer båtens ferd.

Det kan være skummelt.

– En av båtene drev mot land, en annen drev opp på land, fortalte Abrahamsen til Amta.

LES MER FRA ØSTLANDETS BLAD HER: