BØLERÅSEN: En trailer sto fredag morgen fast i bakken på Bregnefaret på Bøleråsen.

– Den har stått der over en time. Det er mange trailere som kjører feil her, det har vært et problem. De kjører oppover og skal til Fugleåsen, så begynner de å rygge nedover. Flere har også gjort skade på busker og trær. Det er dårlig skiltet. Trailerne kommer gjerne fra Skisiden, sier en tipser til ØB.

Tipseren sier at rundt klokken 10, holdt de på å fjerne traileren, og politiet var på stedet.

Kommunen var også til stede for å strø veien.

Kjent problem

– Vi er kjent med at sjåfører noen ganger kjører feil opp til Bregnefaret når målet er Fugleåsen. For å anvise veien bedre mot Fugelåsen, bør det settes opp et skilt i krysset Vevelstadveien/Skoglia. Vevelstadveien er fylkesvei, og kommunen vil derfor snarlig ta kontakt med Viken fylkeskommune for å avklare om kommunen kan sette opp et skilt som tiltak for å hindre at sjåførene kjører feil.

Glatt

Det har de siste dagene vært utfordrende forhold i Follo, med kombinasjon av snø, regn og milde og kalde temperaturer. Det skaper problemer spesielt for tunge kjøretøy.

Torsdag var det spesielt utfordrende i Vestby, der også to vogntog kolliderte i Follotunnelen. Det var ingen personskader, men det medføre store trafikale problemer på E6 i ettertid.

Det var torsdag flere som skled av veien.

Rikke Bråten, som bor på Pepperstad, var på vei til jobb da hun helt nederst i Erikstadveien i Vestby da hun oppdaget at en varebilen foran henne fikk trøbbel.

Flere lokale nyheter