Gå til sidens hovedinnhold

Trekkes tilbake etter mistanke om Salmonella

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMA trekker tilbake produktet «Eksotisk Miks» fra markedet etter mistanke om salmonellasmitte. Men det er for tidlig å konkludere med at dette er smittekilden.

AKERSHUS: Tirsdag meldte matportalen.no at samme type salmonellasmitte var påvist hos 21 personer over store deler av landet, blant annet i Oslo, Akershus og Østfold.Flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist dette produktet, men det er for tidlig å konkludere med at dette er smittekilden.

– Vi vet at flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist denne tørkede fruktblandingen. Det er sendt produktprøver til analyse, men svarene er foreløpig ikke klare, sier Karina Kaupang, direktør i avdeling mat i Mattilsynet i en pressemelding, iføle Ringsaker Blad.

BAMA har valgt å trekke tilbake produktet på eget initiativ, etter føre var-prinsippet. BAMA oppfordrer kunder som har kjøpt «Eksotisk miks», 400g, med Lot.nr. 8291 om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

LES OGSÅ: Flere syke av Salmonella i store deler av landet - tror smittekilden er en matvare

– Vi mener at BAMA viser ansvar ved å stanse salget av dette produktet, selv om det er for tidlig å si om akkurat dette er smittekilden i det pågående salmonellautbruddet, sier Kaupang.

Resultater fra analyser av produktet er ventet klare i begynnelsen av neste uke.

Flesteparten av personene tilknyttet utbruddet har spist blandinger av tørket frukt/bær og nøtter, og Mattilsynet følger derfor opp dette sporet videre. Det er påvist samme type salmonellasmitte hos 21 personer, og det er mistanke om at ytterlige ni personer er smittet.

Mattilsynet samarbeider med Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Veterinærinstituttet i jakten på smittekilden til utbruddet forårsaket av bakterien Salmonella Agbeni.

Kommentarer til denne saken