Gå til sidens hovedinnhold

Varmet opp til De Vierdaagse med å gå fra København til Nederland

Artikkelen er over 5 år gammel

Kaptein Anniken Johnsen fra Ski har gått den 650 kilometer lange Makonimarsjen.

KØBENHAVN/NIJMEGEN: Seks nordmenn har for første gang deltatt på Makonimarsjen som går fra København til Nijmegen i Nederland. Marsjen er på nærmere 650 kilometer og gjennomføres i militær uniform.

Kaptein Anniken Johnsen er fra Ski og har deltatt og gjennomført Makoni 2016. Johnsen forteller at første gangen hun hørte om marsjen tenkte hun at det ikke kunne være normalt å gå fra København til Nijmegen og deretter gå Nijmegenmarsjen.

Da invitasjonen kom fra det danske Hjemmeværnet begynte hun å tenke på dette som en utfordring for seg selv - både mentalt og fysisk. Hun sier at hun uansett vil gå Nijmegen marsjen så hvorfor da ikke få til Nederland og marsjen.

Grundige forberedelser

Forberedelser til marsjen har vært tidkrevende og startet allerede i januar 2016. Det har vært fire treningssamlinger i Danmark og mye egen trening hjemme i Norge. Dette har krevd struktur og evne og vilje til å gjennomføre gode forberedelser.

Johnsen har gått en rekke turmarsjer nasjonalt og internasjonalt de siste 30 årene og har dette som en lidenskapelig hobby. Hun er medlem av Ski Tur- og Marsjforening.

Kaptein Johnsen forteller at marsjen har vært en berikelse med nye venner og opplevelser. Samtidig har det vært mange dager med lite søvn og nødvendige rutiner for å forberede hver dag.

Berikende

Det som har vært ekstra berikende er at alle har felles mål og ønsker å hjelpe hverandre gjennom. Dagene er ulike med av og til stive muskler, trykk smerter, gnagsår eller andre resultater av krevende fysisk aktiviteter over tid.

Hun påpeker også at hun har opplevd landene hun har gått gjennom på en annen måte fordi hun har kommet nærmere naturen og områdene.

Kaptein Johnsen avslutter med at hun er svært glad for utfordringen hun gav seg selv og det har vært en fantastisk opplevelse!

Kommentarer til denne saken