SiÅs vil bruke titalls millioner på nytt treningssenter

Satser stort på nytt treningssenter: Eindride Berg, leder i SiÅs.

Satser stort på nytt treningssenter: Eindride Berg, leder i SiÅs. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs) er klare til å starte arbeidet med en stor utvidelse av treningssenteret ved GG-hallen så snart de siste tillatelsene er på plass.

DEL

ÅS: Sidebygget til GG-hallen ved Aud Max skal snart rives, slik at et nytt og større treningssenter for studentene kan bygges. Direktør i SiÅs, Einride Berg, sier til Ås Avis at dagens fasiliteter er håpløst utdaterte og at kapasiteten er for liten.

– Da dagens anlegg ble bygget var det 1200 studenter ved Landbrukshøgskolen. Om ikke mange år vil det være over 5000 ved NMBU. Det sier seg da selv at det er behov for å utvide.

SiÅs har ambisjoner om at det nye senteret skal være klart til bruk i september 2016.

Stor investering

Det nye senteret skal bli på rundt 3.000 kvadratmeter over to etasjer. Den nye plassen skal ifølge Berg brukes til å huse rom for forskjellige treningsopplegg og apparater. Utformingen av det nye senteret er gjort av en planleggingskomité der studentene er godt representert. Hva det hele vil koste vil bli klart i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Gode ord og varme toner til støtte for flyktingene under støttekonsert på NMBU 

– Vi har lyttet grundig til innspill fra alle brukergrupper og resultatet blir veldig bra. Jeg kan ikke si akkurat hva kostnadsrammen blir ennå, men det dreier seg om titalls millioner.

Prosjektet har vært under planlegging i et snaut år og finansieres av egne midler fra SiÅs i tillegg til lån. Anlegget er også idrettsfaglig godkjent av Kulturdepartementet, som kan gi tilgang til tippemidler og kvalifisering til en statlig momsrefusjonsordning.

Konkurranse om mosjonistene

Med åpningen av Bare Trening i Ås sentrum i oktober er det nå to treningssentre i ås i tillegg til tilbudet SiÅs har til studentene. På grunn av den dårlige kapasiteten har brukertallet hos SiÅs gått noe ned de siste årene, noe Berg ikke synes er noe rart. Han er for øvrig ikke bekymret for å tape ytterligere terreng til konkurrentene.

– Snarere tvert imot tror jeg at det er de andre treningssentrene som bør være bekymret. Vi vil ha et solid og gunstig tilbud når det nye anlegget er ferdig. Jeg vil ikke røpe for mye av hva vi har planlagt, men vil så mye som at vi vil tilby noe konkurrentene ikke gjør, sier han.

Hallen består

Selve hallen og gymsalen blir stående som i dag og holdes åpne gjennom byggeperioden. Berg forteller at hallen vil bli brukt som et midlertidig treningssenter til det nye anlegget står klart.

– Treningsapparater vil bli flyttet ut i hallen slik at det fortsatt er mulig å trene for våre medlemmer selv om byggearbeidet pågår.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken