Gå til sidens hovedinnhold

Tror 1,3 millioner nordmenn vil være vaksinert i løpet av mars

Mannen som skal skaffe Norge korona-vaksine, Richard Bergström, sier til TV 2 at vaksinen kan være på plass allerede den første uken i januar. Sverige er Norges vaksinepartner inn mot EU, og både i Sverige og Norge vil det være realistisk å vaksinere de prioriterte gruppene i første kvartal, ifølge Bergström, som er en av sju personer som forhandler koronavaksiner på vegne av hele EU.

- Planen er direkte etter nyttårshelgen, når alle dere er tilbake fra hytta, så burde det finnes vaksine til Norges befolkning, ikke minst til dem som står på prioriteringslista, sier Bergström til TV 2.

Rundt 1,3 millioner nordmenn er i risikogruppa som vil ha prioritert når vaksineringen starter.

Les også

– Det blir en annerledes jul i år. Det viktigste er at julenissen kommer

86 nye koronatilfeller i Oslo – 26 færre enn ukesnittet

Det er registrert 86 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 26 færre enn gjennomsnittet den siste uken, som var på 112 smittede per dag.

86 smittede er 49 færre enn dagen før og 91 færre enn samme dag i forrige uke.

Det er også 53 færre enn gjennomsnittet de siste to ukene, som var på 139 smittede per dag. Det er totalt registrert 1.959 nye smittede i Oslo de siste to ukene.

Bydelene Grorud og Stovner har det høyeste smittetrykket. I bydel Grorud er det registrert 182 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 656,9 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

I bydel Stovner er det registrert 172 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 516,3 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket i Oslo med 49 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 96,4 per 100.000 innbyggere.

Kommentarer til denne saken