Tiraden, eller trusselen, kom fra en sentral politiker i Follo. Det er valgkamp, og selveste partilederen var på vei til bygda. Det må lokalavisen dekke, må vite. For lite er viktigere enn at denne partilederen er her. For dette partiet er det viktigste av dem alle. Mener partifellene.

Problemet er bare dette er ett av i alt 20 (!) partier som stiller til valg med egne lister i Akershus. Og alle medlemmene i hvert av disse partiene mener selvsagt at eget parti, og egen partileder, er den viktigste av dem alle.

Men det er de ikke. Og de blir ikke viktigere for oss bare fordi de plutselig er her – i Follo.

For dette er valg til en ny nasjonalforsamling, og vi er en lokalavis. Vi er opptatt av det som skjer her, og beslutninger og forslag som berører dem som bor her. Å møte partiledere som helst snakker om formuesskatt, sekstimersdag, slutt på oljeleting eller «dette landet som vi alle er så glad i» har lite for seg for en lokalavis. Det er ikke vår oppgave å videreformidle partiprogrammene og hva de 20 partiene går til valg på – det ansvaret bærer de selv.

Det er medienes oppgave å skrive om valget. Om partienes politikk, ønsker, ambisjoner, realistiske og urealistiske forslag. Om kostnader, skatteinntekter og løftebrudd. Men det er ikke alle medienes oppgave å skrive om alt.

Vårt ansvar er å se hvilke konsekvenser eller løfter som berører innbyggerne i dette området. Derfor kommer vi ikke til å løpe etter partiledere som jages ut av hovedstaden for å kaste glans over det lokale partiet i valginnspurten. At en person som er over middels kjent er på tur i Follo, er ingen nyhet vi som lokalavis skal bruke ressurser på.

Derfor har vi også gitt beskjed til partiene at det er de lokale forslagene og tiltakene, og de lokale kandidatene, som er interessante for oss. Rikspolitikken håndterer riksmediene best. I lokalavisen skal du finne det som berører oss lokalt.

Og derfor skal partiene få svare på hva de mener er utfordringene for folk som bor i Follo. Ikke motsatt, der lokalavisen blir «truet» ut for å sitere en stortingskandidat på noe partiet mener er viktig å få sagt.