Derfor bør trygging av økonomien være førsteprioritet Ås i årene framover. Vi må kutte i kostnader og få ned gjelda. Vi kan ikke fortsette på den ustøe kursen kommunen har hatt de siste åra.

Flertallet i kommunestyret har i for stor grad gamblet med fellesskapets midler. Det er har vært satset på stor befolkningsvekst og for eksempel blitt bygget overdimensjonerte skoler nær sentrum. Hele tida har det blitt lovet at gevinsten vil komme så snart innbyggertallet skyter i været. Dermed er veksten blitt et mål i seg selv. Hvis den forventa befolkningsveksten uteblir, vil Ås kommune oppleve en ubehagelig blåmandag.

Det er ikke for seint å endre kursen. Ås Senterparti ønsker i å kutte i store investeringskostnader. Vi vil styre mot en mer moderat og naturlig befolkningsvekst. Dessuten må vi ta vare på bygningsmassen vi har i stedet for å meie ned og bygge nytt og dyrt. Tida er inne for moderasjon.

På sikt ønsker vi at det finnes overskudd til mange gode hjerteprosjekter rundt omkring i kommunen. Men først og fremst må vi nå sikre en trygg og forutsigbar økonomi for Ås.