E6 NORDBYTUNNELEN: Det er toveiskjøring i nordgående løp i Nordbytunnelen som følge av arbeider i det sørgående løpet som tar lenger tid enn ventet.

I ni-tiden mandag morgen er det lange køer på E6 i området.

Klokken 06:50 mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen øst at en lastebil hadde fått stans utenfor tunnelen ved Vassumkrysset.

– Fra før er det toveis trafikk i ett løp pga. vedlikeholdsarbeid, så noe ekstra kø må påregnes, opplyste de.

Klokken ni var bergingsbil på plass og et kvarter senere var lastebilen flyttet ut av toveis-trafikken slik at trafikken kunne passere fint forbi. Klokken 09:36 var veien åpen for trafikk.

Retning Moss

Rett før klokken halv ni kom melding om et annet problem. Denne gangen var det snakk om et vogntog som hadde fått stopp inne i Nordbytunnelen. Bergingsbil var på stedet, men situasjonen berørte trafikken i retning Moss.

– Ekstra ventetid må og kø påregnes mens berging pågår, opplyser Vegtrafikksentralen.

Klokken kvart på ni var bergingsarbeidet ferdig.

Ikke hyllevare

Tunnelløpet i sørgående retning var planlagt stengt i helga for å skifte ut en vegg som ble ødelagt i en trafikkulykke i fjor. Både veggene og taket i Nordbytunnelen består av betongelementer. For å bytte ut en vegg, var det også nødvendig å demontere to takelementer, som det viser seg at også må erstattes.

– Nytt tak i betong er ikke hyllevare og må armeres og støpes på stedet, sier byggeleder Kai Gundersen. Det tar tid og krever at vi har plass og kan jobbe uforstyrret uten trafikk i tunnelen. Vi skal jobbe så fort vi kan, men dette er arbeid som tar tid. Derfor regner vi med at sydgående løp vil være stengt frem til helgen. Vi beklager ulempene det får for trafikantene, avslutter han.

LES OGSÅ:

Gikk på en «smell» i tunnelen – åpner ikke som planlagt: – Forvent kø hele uka