– Vi trenger flere trenere

GJENSIDIG GLEDE: Oppegård IL Turn & Barn har fått 20.000 kroner fra Askim & Spydeberg Sparebank til nyinnkjøpt utstyr. Leder Borghild Holtedahl og Knut Hovel Heiaas fra Askim & Spydeberg Sparebank i Ski.

GJENSIDIG GLEDE: Oppegård IL Turn & Barn har fått 20.000 kroner fra Askim & Spydeberg Sparebank til nyinnkjøpt utstyr. Leder Borghild Holtedahl og Knut Hovel Heiaas fra Askim & Spydeberg Sparebank i Ski. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Turn er populært hos den yngre garde i Oppegård.

DEL

GREVERUD: Barna fyller Greverudhallen med aktivitet. Oppegård IL Turn & Barn skulle gjerne hatt enda flere voksne til å ta seg av de ivrige utøverne.

– Vi ønsker oss (voksne) trenere med sikringskurs for trampett og eventuelt stor trampoline. Vi ønsker også unge trenere med turnbakgrunn til treninger mandager 17-19 (småbarnspartier) og torsdager 16-19 (skolebarn), forteller Borghild Holtedahl, leder i Oppegård IL Turn & Barn.

- Sikkerhet er viktig

Det er liv og røre i Greverudhallen når vi er på besøk. Barna i 1.-3. klasse møtes for å turne.

– De er ca. 60 stykker som har treningstid en time på slutten av SFO-tiden. Det er kjempepopulært. Vi har noen som venter på at noen skal slutte for at det skal bli ledig plass. Får vi tak i flere trener, vil det gi rom for enda flere turnbarn. Plassen har vi. Men det gjelder å holde kontroll på alle. Sikkerhet er viktig, sier Borghild Holtedahl.

Oppegård har spurt naboklubbene, uten å få respons foreløpig. Derfor håper de det skal være noen som har muligheten.

– En del av pengene vi samler inn, går til kurs av trenere. Hvis vi kan få tak i noen som har bakgrunnen og kursene, er det fint, sier hun.

240 unge turnere

I alt har de nyinnkjøpte apparatene kommet på 53.000 kroner, heriblant en ny trampett og en ny tjukkas.

– Tjukkaser får man aldri nok av. De blir alltid herjet med. Hvis de har vært i hallen i ti års tid, er innmaten ferdig. Vi har hatt 230-240 turnere det siste halvåret, sier Borghild Holtedahl.

– Formålet vårt er å gi tilbake til organisasjoner og idrettslag i lokalsamfunnet i de markedsområdene vi er. Det er tilfredsstillende for oss å kunne bidra også slik som her, sier Knut Hovel Heiaas.

Ønsker seg turnhall

Banken har flere sponsorater i distriktet.

– Vi prøver å bistå så godt vi kan i Follo. Vi er eid av to stiftelser i Askim og Spydeberg, og da går det veldig mye tilbake til det lokalområdet. Så vi må passe på at det går penger tilbake i området vårt her inne også, sier Knut Hovel Heiaas.

– Vi setter veldig stor pris på dette, og synes sparebanken responderte fort på henvendelsen vår med veldig positiv holdning. Målet vårt er at vi ikke gjør treningen dyr. Vi ønsker at turn skal passe alle familiers økonomi. Vi har ikke lyst til å øke treningsavgiften noe mer enn det vi har i dag, sier Borghild Holtedahl.

Drømmer om turnhall

Oppegård IL Turn & Barn har forresten en drøm.

– Vi har bare en gymsal foreløpig, og håper politikerne sier ja til å bygge turnhall på Sofiemyr, en utstyrshall hvor ting står fremme hele tiden. Det er veldig tungt å drive og dra utstyr frem og tilbake for to-tre timers treningstid, sier Borghild Holtedahl.

Artikkeltags