Tusenfryd-ansatt alvorlig skadet på jobb

Politiet gjorde etterforskning på stedet i nærmere en time, før de forlot Tusenfryd.

Politiet gjorde etterforskning på stedet i nærmere en time, før de forlot Tusenfryd. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: En ansatt ved Tusenfryd ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke torsdag ettermiddag.

Den ansatte, en 18 år gammel mann, er alvorlig skadet i et ben og er fraktet til Oslo universitetssykehus. Han er sommervikar ved fornøyelsesparken, og jobber på Supersplash-attraksjonen.

– I det båten skulle gå ut fra stasjonen får mannen en fot utenfor perrongen. Foten kommer i klem mellom båten og perronggulvet, sier parkdirektør Bjørn Håvard Solli til ØB.

Mannen ble raskt tatt hånd om av førstehjelpspersonell ansatt på Tusenfryd. I tillegg var det en sykepleier, en ambulansjesjåfør og en brannmann i køen til Supersplah som hjalp til med førstehjelpsarbeidet.

Etterforskningsavdelingen ved Follo politidistrikt har tatt over saken. I tillegg er Arbeidstilsynet varslet.

– Vi har vært på stedet og gjort undersøkelser. Både Arbeidstilsynet og Park- og tivolitilsynet er varslet. Vi vil etterforske saken, og det er for tidlig å kommentere om sikkerheten ble ivaretatt, sier operasjonsleder Erik Loe i Follo politidistrikt til NTB.

Ifølge Oslo universitetssykehus er mannen alvorlig skadd.

Setter preg på arbeidsmiljøet

En ansatt ved Tusenfryd sier til ØB at ulykken har satt preg på arbeidsmiljøet.

– Det er en kjip hendelse, og det snakkes om blant de ansatte. Hendelsen har satt preg på arbeidsmiljøet blant de som er på jobb.

Totalt 700 sommervikarer jobber i fornøyelsesparken og det var nærmere 9000 tusen gjester i parken da ulykken skjedde.

Med så mange gjester i parken, var det en del som fikk med seg hendelsen og ryktene spredde seg fort.

– Det er klart at dette fremstår som dramatisk for dem rundt. På mine 25 år i parken har jeg aldri vært borti lignende. Vi har et tettsamhold her så det er klart at dette påvirker oss sterkt, sier Solli.

Nå jobber parkledelsen med oppfølging av de ansatte.

- De ansatte har det bra etter forholdene, men vi vil bruke mye tid på oppfølging slik at de som har behov for det kan få pratet ut om inntrykkene.

Solli har kontakt med guttens forelde. De ønsker å være anonyme. Arbeidstilsynet fortsetter arbeidet rundt ulykken i dag og attraksjonen Supersplash er stengt inntil videre.

Artikkeltags