VINTERBRO: Siden åpningen i 1988 har Tusenfryd hatt over 12 millioner besøkende. Med rundt 450.000 besøkende hvert år er dette en av landets største Noen er stamgjester med sesongkort som kommer tilbake gang på gang og aldri får nok kiling i magen, andre vakler ut av porten og sier «aldri mer». Årets nye attraksjon, som er gaven til gjestene i forbindelse med 30-årsjubileet, kan forhåpentligvis passe for begge grupper.

Fra nå av skal de reisende med Western Express utstyres med VR-briller som gir turen med berg-og-dal-banen til en helt ny vri. VR står for Virtual Reality, og brillene viser en annen virkelighet enn den som er rundt cowboylandsbyen på Tusenfryd.

– Dette er en mindre berg-og-dal-bane som er familievennlig og i utgangspunktet ganske snill. Når du får på deg VR-brillene og sitter i en helt annen verden, kan den oppleves som litt annerledes. Det blir en frisk tur gjennom gruveganger, forteller markedssjef Erik Røhne Andersen.

Jakter på monstre

– Nærmest en lightversjon av den berømte scenen i Indiana Jones-filmen De fordømtes tempel?

–Det kan jeg rett og slett ikke si noe om. Vi er ikke ferdig med filmen ennå, så det vet jeg ikke. Det er et tysk selskap som sitter og lager den nå. Temaet vil være inn i fjellet og gjennom gruveganger, litt virkelighet blandet med fantasi. Det som er spesielt, er at film som du ser med VR-brillene, er synkronisert med bevegelsene i berg-og-dal-banen. Verden i VR-brillene er 360 grader, og når du ser rundt deg, ser du ikke skinner og bakken på Tusenfryd. I tillegg skal du fange og skyte på monstre som dukker opp, kommer det entusiastisk fra markedssjefen.

Oppgradert den store trebanen

For dem som synes berg-og-dal-banen Western Express blir for pinglete, har Tusenfryd nok en nyhet på by på. Thunder Coaster-banen skal oppgraderes for over fem millioner kroner. Dette er den store berg-og-dal-banen i tre som fyller en stor del av parken. Banen er 950 meter lang og er oppe i en toppfart på nesten 100 kilometer i timen på det verste – eller beste, alt etter øynene som ser.

Andre nyheter i jubileumssesongen er Burnout Stuntshow, et bilshow ledet av Asgeir Borgemoen. Det er fjerde året han har «sommerjobb» på Tusenfryd.