Gå til sidens hovedinnhold

Tuva kan få fire nye år på tinget

Artikkelen er over 1 år gammel

Tuva Moflag (Ap) har sittet tre år på Stortinget. Når denne perioden er over, er hun mer enn klar for nye fire år. Kommer hun til makten, vil hun jobbe for at kommuneøkonomien blir bedret.

SKI: Nominasjonskomiteen i Akershus Arbeiderparti la fredag frem sitt første forslag til liste for Akershus Arbeiderparti til stortingsvalget 2021. Lista toppes av tidligere statsråd Anniken Huitfeldt fra Ullensaker, men på tredje plass finner vi tidligere ordfører i Ski, Tuva Moflag. Mani Hussaini, Nordre Follo/AUF, har komiteen plassert på femte plass.

Er aktiv på sosiale medier

Tuva Moflag (41) har en forholdsvis lang fartstid som politiker. I 2017, etter to år som ordfører i Ski kommune, ble hun for første gang valgt inn på Stortinget. Hun er mer enn klar for en ny periode, etter valget i 2021.

– Hva er forskjellen på et AP med og uten Tuva Moflag?

– Jeg tar med meg en allsidig bakgrunn til Stortinget og har 13 års arbeidserfaring før jeg ble ordfører. Jeg har vært med på lønnsforhandlinger, opplevd nedbemanning og kjent på det krysspresset man opplever som arbeidstager og småbarnsmor i hverdagen. Sammen med andre som har helt annen bakgrunn enn meg, bidrar jeg til at Arbeiderpartiet representerer bredden i befolkningen. Som lokalpolitiker var jeg opptatt av å være tett på og til stede i dialogen med innbyggerne. Dette har jeg tatt med meg inn på Stortinget og jeg prøver å skape en nærhet mellom politikere og innbyggere, blant annet gjennom aktiv bruk av sosiale medier, sier hun til ØB.

Stolt over å få igjennom bioteknologiloven

– Hvilken sak er du mest glad for å ha frontet på Stortinget, så langt i denne perioden?

– Det er jobben med bioteknologiloven som skiller seg ut i denne perioden. Endelig fikk vi til historiske gjennomslag som Arbeiderpartiet har jobbet for i 20 år. Jeg fikk gleden av å lose dette gjennom på oppløpssida, men dette er en skikkelig jobbeseier som bygger på laginnsats over mange år. Det er bare 2020, men jeg har klinket til og kalt dette for tiårets likestillingsfremskritt. Ordentlig stort og moro.

Vil jobbe for bedre samferdsel i Follo

– Hva blir det viktigste for deg å jobbe med, som vil gagne Follo-befolkningen den neste perioden?

Når jeg snakker med mine kolleger i Follo, er det de trange kommunebudsjettene som er den aller største utfordringen. Vi trenger en ny regjering som sørger for at lokalpolitikerne kan få rammer til å utvikle kommunene videre. Ikke bare prioritere mellom kutt i tjenestene. Kommuneøkonomi høres kanskje kjedelig ut, men det er faktisk det aller viktigste i hverdagen vår. Det handler om helsestasjon, bibliotek, bussavganger og prisen på SFO. Ellers er selvfølgelig samferdsel og bedre kollektivforbindelser viktig for hele Follo-regionen. Det er særlig viktig at kommunene sør for Ski også får glede av Follobanen, med flere avganger til Ås og Vestby. Follo trenger bedre forbindelser internt i regionen, det er viktig for både arbeidstagere og skoleungdommer, avslutter Moflag.

Kommentarer til denne saken