– Takk for tellehjelpen

TAKKER: Fylkesaksjonleder i Akershus Adelheid Sæther takker banksjef i DNB Follo Britt Øvretvedt og de frivillige i banken Bente Lien, Berit Stenfoss, Camilla Engebretsen, TIna Schem Kirkeeng og Beate Engeseth. Carina Johansen var ikke til stede da bildet ble tatt.

TAKKER: Fylkesaksjonleder i Akershus Adelheid Sæther takker banksjef i DNB Follo Britt Øvretvedt og de frivillige i banken Bente Lien, Berit Stenfoss, Camilla Engebretsen, TIna Schem Kirkeeng og Beate Engeseth. Carina Johansen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Adelheid Sæther som er fylkesaksjonsleder for årets TV-aksjon er veldig fornøyd med innsatsen til de DNB-ansatte i Ski.

DEL

SKI: Fylkesaksjonslederen har tatt turen til Ski for å takke de syv ansatte som tok med seg barna sine for å telle pengene som ble samlet inn i Ski, Hebekk og Finstad på søndag.

De syv ansatte og medhjelperne deres talte til slutt opp 2,4 millioner kroner i bankens lokaler. Disse pengene går rett til årets TV-aksjon – NRK UNICEF 2017 om å gi utdanning til barn i krigsområder. Totalt har innbyggerne i Follo gitt over seks millioner kroner til årets TV-aksjon. Og det kommer fremdeles penger inn.

– DNB i Ski har vært med siden starten i 1974. Det var 44. gang de var med og talte opp penger fra bøssene som kom inn, skryter Sæther.

Banksjef Britt Øvretvedt er stolt av de ansatte som valgte å tilbringe søndagen i banken med å telle penger.

– Jeg opplever at de ansatte vil gjøre dette. Det er på en måte deres bidrag til aksjonen. Den ene gutten som var med hadde bursdag. Det fikk jeg ikke vite før sent. Men det er hyggelig at han valgte å tilbringe bursdagen sin her. Vi hadde ikke klart dette uten de frivillige og de ansatte, sier Øvretvedt.

Hvert år samles tellerne fra banken og tellere fra hver Follo-kommune i lokalene til DNB for å telle opp hver enkelt kommune. Tidligere satt de i filialene, men siden filialene er blitt lagt ned én etter én, blir nå tellingen utført i Ski.

– Møterommene her i banken har navn etter Follo-kommunene. De fikk derfor tildelt møterommene etter kommunenavn, forteller Øvretvedt.

Rekord

Det er ikke så store endringer i antall kroner som blir samlet inn i bøsser. Det har vært på det jevne over flere år. Det som har økt kraftig i år, er pengene som har gått til aksjonen med Vipps.

– Allerede søndag, på aksjonsdagen, satte vi ny rekord. Det ble ny dagsrekord over hele landet, og Vipps ble benyttet dobbelt så mange ganger i år som i fjor, opplyser banksjefen.

– Enda vippser folk inn penger. Det er det som er så fint. Folk kan gi når det passer dem. De vippser ofte et større beløp enn det de ville gitt i kontanter. Det har ført til at innbyggerne i Follo har gitt mer i år enn tidligere år, supplerer Sæther.

– Vi har hatt et hyggelig og godt samarbeid med banken, sier Siri Mueller som hadde ansvaret for TV-aksjonen i Ski.

De som gikk med bøsser i Ski, på Hebekk og på Finstad både hentet og leverte bøssene sine i banken.

Selv om mange velger å vippse sitt bidrag, lover Sæther at bøssebærerne fremdeles vil gå rundt på aksjonsdagen.

– Det er den del av tradisjonen å gå rundt med bøsser. Her er frivilligheten helt unik, sier hun.

Dette samle bøssebærerne i Follo inn søndag ettermiddag:

Vestby                  252.340

Ski                         436.975

Ås                         316.030

Frogn                    286.440

Nesodden           373.725

Oppegård            539.660

Enebakk              218.845

Follo                 2.424.015

Artikkeltags