OSLO: Regnskogfondet nådde målet om 100.000 bøssebærere søndag kveld. Da vet vi at vi vil få et helt fantastisk resultat, sier leder i fondet, Lars Løvold.

– Rett i underkant av 100.000 bøssebærere møtte opp. Ikke alle områdene ble fullt ut dekket, men det var så godt som, opplyser kommunikasjonsansvarlig Maren Thorsen Bleskestad i TV-aksjonen til NTB.

TV-aksjonen hadde beregnet at de trengte 100.000 bøssebærere for å nå fram til alle Norges rundt 1,8 millioner husstander, og leder i Regnskogfondet, Lars Løvold, er svært fornøyd med å ha fått så mange frivillige til å stille opp.

– Det er bare ytterst få ganger TV-aksjonen har klart å få full bøssebærerdekning, så vi visste at vi satte oss et ekstremt ambisiøst mål, sier han.

I fjor klarte Kirkens Nødhjelp å få inn nesten 251 millioner kroner under aksjonen. Løvold sier de ikke har satt et mål om beløp.

– Men med så mange bøssebærere ute, så vil vi få et fantastisk resultat i dag, tror han.

Erna med bøsse

Også statsminister Erna Solberg (H) var ute og gikk med bøsse søndag ettermiddag, sammen med sin datter.

Solberg sier det haster å gjøre mer for regnskogen, selv om mye allerede er gjort for å redusere avskogingen i land som Brasil.

– Regnskogen er verdens lunger. Hvis vi ikke tar vare på den, så mister vi mye biomangfold, men vi mister også evnen vår til å håndtere de utslippene vi alltid naturlig vil komme til å ha, sier hun.

Regjeringen vil også komme med et bidrag til NRKs store innsamlingsaksjon på vegne av det norske folk. Beløpet vil Solberg selv kunngjøre på TV søndag kveld. I fjor ga regjeringen 35 millioner til aksjonen for Kirkens Nødhjelp.

Utsira på topp

I 18.45-tiden, tre kvarter etter at bøssebæreraksjonen var avsluttet, var beløpet kommet opp i 40,3 millioner kroner. Det meste av dette er penger donert fra næringslivet i forkant. Opptellingen vil ta hele kvelden, og beløpet vil bli fortløpende oppdatert på hjemmesiden til TV-aksjonen.

Nok en gang topper Utsira kommune i Rogaland giverstatistikken med et snitt på 176,21 kroner. (©NTB)