Bøssebærere strømmer på, men fortsatt trengs flere

BEGEISTRET: Ida Madeleen Moe er imponert over velvilligheten fra de trofaste bøssebærerne i Oppegård. Fortsatt trengs flere, spesielt syd i kommunen.

BEGEISTRET: Ida Madeleen Moe er imponert over velvilligheten fra de trofaste bøssebærerne i Oppegård. Fortsatt trengs flere, spesielt syd i kommunen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ida Madeleen Moe gleder seg over at trofaste bøssebærere melder seg til tjeneste i år igjen. – Nå mangler vi totalt 30, sier hun.

DEL

OPPEGÅRD: Den nye lederen for Frivillighetssentralen i Oppegård er også prosjektleder for TV-aksjonen i kommunen. Et frivillig ringekorps har tatt jobben med å kontakte dem som har gått med bøsser tidligere år.

– Mottagelsen har vært imponerende positiv. Over halvparten svarer ja i år igjen, sier Moe.

Totalt trenger de omkring 200 bøssebærere i Oppegård kommune, pluss en del som kan stå på reserveliste og stille opp på kort varsel.

– Nå mangler vi 30 bøssebærere. Vi trenger flest til å gå på Myrvoll, Greverud og Oppegård, forteller hun.

Moe erfarer at årets tema er noe som mange bryr seg om. TV-aksjonen NRK 2017 går nemlig til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. TV-aksjonen skal gi skolegang og utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Ås trenger flere

Tone Vik i Ås kommune ønsker tidligere og nye bøssebærere hjertelig velkommen til å melde seg som bøssebærere. Totalt trengs 180 som tar søndagsturen. Av ulike årsaker kom de sent i gang med rekrutteringen i Ås denne gangen. Ås har tradisjonelt mobilisert sterkt.

– Nå setter vi alle kluter til. Vi har sendt henvendelser til tidligere bøssebærere, og kommer til å ta noen ringerunder. Det er nå det gjelder. Meld dere på, oppfordrer Vik, som samarbeider med NMBU-student Rebecca Brekke for å involvere studentene litt ekstra.

I Ski er det Siri Mueller som har ansvaret for TV-aksjonen. Hun forteller til ØB at de fortsatt mangler en del bøssebærere i hele kommunen.

- Det er bare å melde seg, sier Mueller.

På nettsidene til Ski kommune ligger også informasjon om TV-aksjonen 2017, samt link til påmeldingsskjema.

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 22. oktober.

Slik melder du deg

Bøssebærer i Oppegård kommune: frivillighetssentralen@oppegard.kommune.no

Bøssebærer i Ås kommune: tone.vik@as.kommune.no

Bøssebærer i Ski kommune: Alle kan melde seg via nettsiden blimed.no

Artikkeltags