Kolben overtar jazzens konsert for TV-aksjonen

FOR TV-AKSJONEN: Rune Semundseth fra Drøbak ser frem til å ha det årvisse arrangementet i Kolben, her sammen med generalsekretær Camilla Viken i Unicef. Privat foto.

FOR TV-AKSJONEN: Rune Semundseth fra Drøbak ser frem til å ha det årvisse arrangementet i Kolben, her sammen med generalsekretær Camilla Viken i Unicef. Privat foto.

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter 15 år på Nasjonal jazzscene skal Kolben overta som konsertsted for Jazzaid.

DEL

KOLBOTN: Lørdag klokken 18.00 er det musikalsk fest for TV-aksjonen. Nasjonal jazzscene må vike for Kolben etter 15 år med årlige konserter til inntekt for TV-aksjonen.

– Jeg møtte på noen som spurte hvorfor vi ikke kunne ha det på Kolbotn. Flere som er involvert i jazzmiljøet på Kolbotn satte meg i kontakt med kulturhussjefen Lone Schrøder. Siden jeg er Follo-gutt var det gøy å få det «hjem». Vi har tenkt at vi skal ha det i hvert fall 15 år der. Jazzaid skal arrangeres i 100 år. I løpet av 40-50 år skal jeg finne min etterfølger, sier Rune Semundseth humoristisk.

Konsert med mening

Det er litt av et Kinderegg å ta turen til Kolben. Alle billettinntektene går uavkortet til TV-aksjonen.

– Du kan sitte og nyte god musikk samtidig. Du får servert noe fint samtidig som du støtter en god sak, sier Rune Semundseth.

En av Norges aller beste foredragsholdere, Pellegrino Riccardi, byr på humor og tankevekkere.

Generalsekretær Camilla Viken i Unicef og TV-aksjonens Vibecke Østby skal også holde viktige og perspektivrike innlegg.

Jazzaid er for deg som vet å sette pris på vakker, lett tilgjengelig og melodiøs jazz eller pop, og som samtidig ønsker å støtte flere gode saker mens du lytter. Altså kan du se frem til en jazzkveld med mening.

Vant kritikernes hjerter

Arrangørene Vegard Westreng og Rune Semundseth er stolte av å kunne lansere Norges nye sangstjerne som artist på årets Jazzaid på Kolben, artisten bak bl.a. mesterverkene «Til deg», Ka kan eg gjøre...» og «Din sang», altså Marthe Haaland Wang. Debutanten vant kritikerne og folkets hjerter på første forsøk.

Singelen «Til Deg» treffer oss alle og går sin seiersgang på NRK P1. Albumet «Ut og se noe annet» har fått strålende anmeldelser.

Artikkeltags