Gå til sidens hovedinnhold

TV-exit for Follo-deltagerne

Artikkelen er over 4 år gammel

I 13 uker har vi fulgt Helga Østebrød sin vei mot 71 grader Nord. Mandag måtte hun ta farvel med de resterende deltagerne.

SKI: Etter 13 uker med både fysiske og psykiske utfordringer måtte Helga Østerbrø gi tapt for Anne i utfordringen med å komme videre til semifinalen. Helge røk ut samtidig med Adrian.

Etter en tur som startet med seiling fra Senja til Kvaløy. På Kvaløy skulle de gå over snaufjellet med truger. Helga var på lag med Adrian og Anne, mens konkurrentene Steffen, Gry og Victoria var det andre laget.

Etter feilnavigering på fjellet og feilvurdering på seilingen, måtte Helga ut i duell.

I mandagens episode skulle to reise hjem, og Helga og Adrian ble de to som måtte pakke ryggsekken etter en duell mot Anne.

– Det er synd at jeg ikke fikk fortsette helt til mål, men jeg har fått gjort det jeg kom hit for å gjøre. Jeg har fått utfordret meg selv både fysisk og psykisk, og har blitt kjent med meg selv på en ny måte, sa hun da hun måtte forlate serien.

– Heldig

Helga er selvfølgelig skuffet over ikke å komme til Nordkapp.

– Det var helt klart en skuffelse å ryke så nærme Nordkapp. Men jeg hadde harde konkurrenter, og de som er igjen har fortjent det. Jeg synes jeg har vært heldig som har fått med meg alle turene, sier hun.

Helga var tydelig fra dag én at hun ville slite med høyder. Dette kom fra tidlig i årets sesong. Helga slet seg opp på den ene toppen etter den andre, men etter hvert klarte hun å kontrollere frykten mer og mer.

– Jeg lærte etter hvert å stole på ustyret og egne ferdigheter. Jeg ble etter hvert oppmerksom på at jeg fryktet frykten, og da ble jeg tvunget til å ta kontroll på situasjonen. Jeg er nok ikke kvitt høydeskrekken, men har lært meg å håndtere den, sier hun og smiler.

Forrige uke fikk deltagerne en spetakulær tur på Djevelens tanngard på Senja i Troms.

– Det var bare en utrolig tur. Da jeg ble utfordret til å hente vimpelen på toppen, måtte jeg bare hente den, sier Helga og smiler.

Ingen favoritt

Fire deltagere er igjen til semifinalen som sendes søndag. Tre kvinner og én mann skal kjempe om å komme til Nordkapp først.

– Hvem er din favoritt til å vinne årets 71 grader Nord?

– Jeg har ingen favoritt. Jeg vet ikke hvem som vinner engang. Alle som er igjen er verdige vinnere. Mine personlige favoritter var Adrian og Marius, men ingen av dem er igjen til slutt. Men det hadde vært kult med en jente på toppen. Med tre jenter mot én gutt, er det store sjanser, sier hun.

Helga startet på laget Nordkapp da de startet på Lindesnes for 13 uker siden. Fra det laget er det kun Steffen igjen som har kommet helt til semifinalen.

Heiste det røde flagget

Burhan Qaderi (29) valgte selv å forlate Farmen etter bare to uker.

I mandagens episode fortalte Burhan om at han hadde ligget flere netter søvnløs på grunn av store smerter.

Et gammelt slitasjebrudd i ryggen var årsaken til smertene.

– Det var dritkjedelig der og da. Jeg hadde aldri sett for meg at dette skulle skje da jeg meldte meg på Farmen. Før innspillingen var jeg i sykt bra form, og jeg hadde forberedt meg veldig, men smertene ble for store. Det hadde sikkert med lavt matinntak og lite energi å gjøre. I tillegg fantes det ikke smertestillende på gården, forklarer han.

Det var da han innså at han ikke ville klare å være med på å oppgavene for å sikre ukesoppdraget at han ba storbonde Stine Hartmann om å heise det røde flagget.

– Jeg har tidligere hatt samme problemer. Det eneste som fungerer er å trene og spise godt. Det var ikke mulig på Farmen, sier Burhan videre.

Utfordrer

Burhan var en av utfordrerne som kom inn på Farmen for to uker siden. Burhan fikk markert seg sterkt i løpet av de to ukene han var med. Han ble utnevnt til storbonde da omstridte Lasse Bergseter (49) røk ut.

– Selv hadde jeg stor tro på at jeg kunne nå langt. Så langt som å vinne. Derfor er det ekstra kjipt å måtte forlate Farmen. Men jeg er ikke ferdig med TV. Det er mulig jeg kommer tilbake i en annen setting, sier Burhan lurt.

Kommentarer til denne saken