SKI/KRISTIANSAND: 23-åringen fra Ski studerer for å bli grunnskolelærer i Kristiansand. Han er tryllekunstner på fritiden, og opptrer mest for firmaer og lukkede selskaper.

Magi på nært hold

Fredrik plukket opp tryllekunsten for alvor da han var 18 år. Det går mest i kortmagi og det han kaller for nær-magi.

– Det er trylling på nært hold med kort, mynter og andre små gjenstander, forteller han. I Norske Talenter på fredag vil vi se Fredrik komme helt opp til dommerbordet for å gjøre sine triks. Det er ikke uvant for Fredrik å komme så nær på publikum, men å gjøre det foran kameraene var en ny opplevelse for den unge magikeren.

– Jeg har ikke gjort noe på tv før. Det var veldig moro, og det var en positiv opplevelse, sier han uten å røpe noe foran fredagens fjernsynsdebut.

LES OGSÅ: - 1,3 millioner seere kan miste TV 2-kanalene

LES OGSÅ: Klare for å servere svensk popleksjon

Vil ikke lure folk

Fredrik har vurdert Norske Talenter flere ganger, men har prioritert det bort.

– Jeg har ikke følt at det har vært noen vits, og at jeg har hatt noen sjanse, forteller han. Etter noen år med nyttig erfaring, prøving og feiling, er han nå likevel klar for å vise ferdighetene sine i beste sendetid på fredagskvelden.

– Jeg tenkte at det var en god idé å komme seg på tv og prøve seg litt nå, forteller han. Siden han startet magikarrieren sin, har han ikke hatt som agenda å lure folk. Han vil heller underholde folk.

– Jeg fokuserer ikke på at ting skal være helt umulig og uforståelig. Mitt mål er å gjøre noe som har underholdningsverdi og glede andre mennesker med det. Litt humor og litt god underholdning er resepten, sier Fredrik Moe.