KRÅKSTAD: Simen Gjølberg Johansen (25) fra Kråkstad satt tidenes rekord i det populære TV2-programmet da han mottok 350 frierbrev før årets sesong. Nå forsvinner han fra produksjonen.

– I påsken møtte Simen en jente som han forelsket seg i, og de er fortsatt veldig forelsket.  Derfor ser TV 2 og «Jakten»-redaksjonen seg nødt til å ta Simen ut av høstens sesong av «Jakten på kjærligheten». Hele konseptet med «Jakten på kjærligheten» handler om at vi ønsker å hjelpe bønder med å finne kjærligheten så ikke de må flytte fra gårdene og til byene. At Simen nå har funnet kjærligheten er jo akkurat det som vi ønsket skulle skje, selv om vi så klart helst hadde sett at det hadde skjedd på TV 2 i «Jakten på kjærligheten»-sesongen. «Jakten» er bygget på verdier som ærlighet og ekthet. Av respekt for frierne til Simen, og jenten han har møtt, kan vi ikke la ham date på TV 2. Det ønsker hverken TV 2, redaksjonen eller Simen selv, så vi har kommet til en enighet, sier prosjektleder for «Jakten på kjærligheten» i TV 2, Kari Hansmark, i en pressemelding.

Gjølberg Johansen er glad for at han har funnet kjærligheten.

– Jeg har vært heldig og møtt en jente som jeg har forelska meg i. Jeg har funnet kjærligheten før «Jakten på kjærligheten» starter, og jeg ønsker ikke å ta fra en av de andre bøndene muligheten til å finne kjærligheten på TV 2. Jeg har utviklet sterke følelser for denne jenten, og føler det blir helt feil å ikke gi dette en sjanse. Jeg har derfor av hensyn og respekt til frierne som har skrevet brev til meg, jenten jeg har møtt, TV 2 og redaksjonen valgt å være ærlig om dette, og fortalt hva som er skjedd. Etter mange samtaler er vi blitt enige om at dette er til det beste for alle parter og vi har kommet til enighet om at jeg skal ut av produksjonen, sier Simen Gjølberg Johansen i pressemeldingen.

Han er glad for alle frierbrevene han fikk, men beklager skuffelsen.

– Jeg er veldig ydmyk og takknemlig for alle brevene jeg har fått. Jeg beklager hvis jeg skuffer noen. Det at jeg fikk sterke følelser for en jente utenom «Jakten på kjærligheten» var ikke forhåndsbestemt. Jeg håper frierne og seerne av «Jakten» vil forstå, og det hadde vært mye verre om jeg hadde fortsatt i sesongen og datet friere når hodet og hjertet mitt var hos en spesiell jente. Jeg ønsker det beste for frierne som har sendt meg brev og håper de finner kjærligheten. Og jeg ønsker TV 2, bøndene og redaksjonen lykke til med høstens sesong, sier Gjølberg Johansen.

Kanskje den utkårede leste ØB? Johansen delte tips og triks med oss da det var klart at han skulle være med i programmet:

Slik kaprer du Simen i Jakten på Kjærligheten: Du trenger ikke å drive gården, men du må tørre å prøve og feile