[Tønsberg Blad] Mens det tidligere har vært forhandlinger som har stått i fare for å ramme håndball-mesterskapene i desember, er det fra 1. januar at 272.000 husstander og om lag en million tv-seere kan oppleve svarte skjermer på alle tv2-kanalene.

Det er Kampanje som melder at forhandlingene er i gang, og etter det nettstedet erfarer, går RiksTVs avtale om å formidle kanalene ut ved nyttår.

Som tidligere er det prisen det er uenigheter om når avtalen skal reforhandles.

TV 2-ledelsen ønsker ikke å bekrefte at avtalen med RiksTV løper ut ved årsskiftet. Heller ikke om tv-konsernet er forberedt på nok en distributørkonflikt.

- Vi skal forhandle en ny avtale med RiksTV og har tro på at vi kommer til enighet. Vi kommenterer ikke innholdet i forhandlingene eller når fristen utløper, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje.

Heller ikke RiksTV ønsker å kommentere saken:

- Vi ønsker ikke å kommentere distribusjonsavtaler – det gjelder også avtalen mellom RiksTV og TV 2, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV til Kampanje.

De siste to årene har det vært flere knallharde forhandlinger mellom distribusjonsselskapene og mediekonsernene. I fjor måtte Get og Tv2 ta pause i forhandlingene, og først i januar ble de enige for de om lag 500.000 kundene.

Lille julaften for ett år siden valgte å ta julefri og utsette innspurten i forhandlingene til januar. Den gang sto 500.000 Get-kunder og rundt 1,3 millioner norske tv-seere i fare for å miste TV 2-kanalene.

Verre gikk det for Canal Digital-kundene i 2016, i ti dager på grunn av brudd i forhandlingene, blant annet TV Norge.