Gå til sidens hovedinnhold

Motorfolket er innstilt som kjøper av Tyrigrava

Artikkelen er over 4 år gammel

KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) og NVK (Norsk Veteranvogn Klubb) er innstilt som kjøper av på Tyrigrava. Dette bekreftes av formann Bjørn G. Johannesen i NVK.

OPPEGÅRD /OSLO: - Det er litt tidlig å uttale seg i saken, men vi kan bekrefte at KNA og NVK er innstilt som kjøper, skriver Johannesen i en SMS til ØB.

Intensjonen til klubbene er  å drive Tyrigrava videre som et treffsted for motorfolket og ivareta norsk tradisjonsrikt motormiljø på beste måte.

 KNAs generalsekretær Børre Skiaker sender denne kommentaren på mail fra utlandet:

- Det er riktig at KNA og NVK er innstilt som ny eier av Tyrigrava. Vi er veldig takknemlig for at vi er ønsket som eier av denne historiske og, for bil- og mc miljøet,  betydningsfulle eiendommen i Oppegård kommune. Nå skal vi i dialog med selger og etter det kommer vi gjerne tilbake med mer informasjon.

Kommunen ønsker foreløpig ikke å kommentere saken da det fortsatt gjennstår noen formaliteter, før en kontrakt kan signeres.

Med på kjøpet følger det en leiekontrakt. Den varer i første omgang frem til 01.01. 2023, men kunstnerfellesskapet, som er leietakere, har  rett til forlengelse av leieforholdet ytterligere fem år. Om ikke kunstnerne vil gå med på et makeskifte, er intensjonen å ta i bruk parkeringsplassen i første omgang, og gjøre den om til et treffsted for motor- og kjøretøyfolket. KNA og NVK ønsker  å opprettholde tirsdagene som treffdag for Amcar-folket og onsdagene for MC-folket.

Klubbene ønsker å ivareta serveringen på stedet.

Tanken er at NVK skal boltre seg i første etasje, KNA i tredje og at andre etasje skal bli brukt til møterom/festlokaler/utleielokaler, primært rettet mot motormiljøet.

Både NVK og KNA oppholder seg i leide lokaler i dag.

Klubbene ønsker på sikt å sette stedet tilbake til det en gang var – akkurat som de gjør med kjøretøyene sine.

Kommentarer til denne saken