Gå til sidens hovedinnhold

Motorfolket applauderte nøkkeloverrekkelse på Tyrigrava

Artikkelen er over 4 år gammel

Gromlyd akkompagnerte ordførerens tale da den offisielle overtagelsen av Tyrigrava fant sted tirsdag ettermiddag.

GJERSJØEN: Fra nå av står Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK) som eiere av Tyrigrava. Ordfører Thomas Sjøvold overrakte nøklene til Finn Eirik Eilertsen og Bjørn Johannesen fredag.

– Jeg er sikker på at dette blir en bra løsning både for kommunen, dere som nye eiere og ikke minst brukerne fra motormiljøet, sa Sjøvold.

Velkommen til Oppegård

Ordføreren setter også pris på at organisasjonene vil flytte inn i bygget når det blir ledig, og ønsker dem hjertelig velkommen til Oppegård kommune.

Eilertsen forsikret at de skal oppfylle kommunens ønsker.

– Etter hvert kommer dette til å bli et fantastisk sted. Responsen har vært enorm, og vi har voldsomme forventninger, sa han.

Johannesen fulgte opp med å understreke at de er meget takknemlige for at handelen gikk i orden. Han minnes tilbake til et møte i april i fjor, da ordføreren antydet at tyrigrava kunne komme til å bli lagt ut for salg på nytt.

– Vi overtar eierforholdet fra i dag, men huset er utleid til kunstnerfellesskapet frem til 2. mai 2021. Vi håper og tror at alle vil bidra så Tyrigrava blir det vi alle ønsker. Vi har en god dialog med kunstnerne, og leieavtalen er justert. Dersom noen vet om et passende sted for kunstnerne, er de innstilt på å flytte ut før 2021, sa Johannesen.

Historisk dag

Trofaste motorfolk hadde møtt frem med sine nypolerte biler. Bileierne klappet, og bilene brummet da Tyrigrava offisielt var tilbake til motormiljøet.

Jan Arvid Wisløff ankommer i sin Amazon 1969-modell. Kremhvit og lytefri.

– Flott at Tyrigrava har kommet tilbake til motorfolket. Det var jo opprinnelig en skysstasjon, sier han.

Hans Petter Schultz slutter seg til de jublende.

– Vi er veldig takknemlige for at Tyrigrava er tilbake. Selv var jeg på generalforsamlingen da kjøpet ble vedtatt. Det var en historisk dag, akkurat som dagen i dag er det, fastslår han.

Nav for motorinteresserte

Generalsekretær i KNA, Børre Skiaker, forteller at de vil skape mest mulig aktivitet for motorfolket.

– Tirsdag 9. mai blir det visning og prøvekjøring av motorsykler. Onsdag 10. mai på ettermiddagen arrangeres trafikksikkerhetsdag i samarbeid med Statens vegvesen og NMCU. Fredag 12. mai går starten for et veteranbilløp her på Tyrigrava. Omkring 60 gamle biler er påmeldt. I tillegg fortsetter de faste biltreffene på tirsdager og treff for motorsykler på onsdager, opplyser Skiaker.

Han ser for seg at Tyrigrava kan bli et nav for alle motorinteresserte, og sier til ØB:

– Vi har jo mange ulike motormiljøer, og dette stedet kan bygge bro mellom dem. De forskjellige miljøene har tross alt mange likhetstrekk, og det er viktig å stå sammen, mener Skiaker.

Tilbakemeldingene på kjøpet har vært overveldende, forteller generalsekretæren.

– Å få være med på å iverksette noe som gir oss en så positiv respons, det er luksus, smiler Børre Skiaker.

FAKTA

  • Oppegård kommune kjøpte Tyrigrava for 6,5 millioner i 2012 Kommunen la eiendommen ut for salg i 2016 I mars 2017 ble det klart at KNA og NVK kjøpte Tyrigrava for 6,5 millioner
  • Kunstnerfellesskapet på Tyrigrava har leiekontrakt til mai 2021 Når kontorene blir ledige, skal KNA flytte hovedkontoret sitt til Tyrigrava, og NVK vil ha sitt klubblokale her.
  • Gamle Tyrigrava ble bygd i 1854, som skysstasjon Dagens funkisbygg er fra 1932 Stedet fikk den første bensinpumpen langs riksvei 1

Kommentarer til denne saken