Gå til sidens hovedinnhold

Tyver stjal fra Inger Rosenfeld mens hun var hjemme

Artikkelen er over 3 år gammel

Inger Rosenfeld satt i sin egen stue da hun hørte lyder. Da hun gikk for å sjekke, så hun en bil forsvinne i stor fart ut av gårdstunet.

ÅS: Det var lørdag, fint vær og den lille sommerbutikken med ost fra Den blinde ku hadde hatt godt besøk. Klokken var rundt halv seks på ettermiddagen og Inger Rosenfeld tok med seg skrinet med vekslepenger inn i huset og lukket døren.

– Jeg satte meg i en stol for å slappe av og etter en stund hørte jeg noen lyder som jeg trodde var kattelek. Da jeg reiste meg, så jeg en bil forsvinne ut fra gårdsplassen i full fart, forteller Rosenfeld.

Hun beskriver bilen som blå, men den forsvant så fort at hun verken fikk notert seg type bil eller registreringsnummer. Det var først da det kom en ny kunde og hun skulle ta fram det blå metallskrinet, at hun oppdaget at det var borte.

– Da forsto jeg at de som forsvant så raskt, var de som hadde vært inne og forsynt seg med skrinet, sier hun.

Rosenfeld antar at det var mellom tre og fire tusen kroner i skrinet, stort sett vekslepenger da de fleste bruker kort. Rosenfeld vil ikke anmelde tyveriet da hun uansett tror det blir vanskelig å oppklare.

Ekkel følelse

Tyveriet hos Den blinde ku skjedde like etter at noen forsynte seg både med penger og varer fra gårdsutsalget på Wennersgård. Rosenfeld mistenker at det er de samme som har vært hos henne.

– Siden det var så mye folk den dagen, kan det godt være at denne bilen har vært inne på tunet tidligere på dagen for å rekognosere, sier Rosenfeld.

Les også

Nok en gang forsyner folk seg fra selvbetjeninginsboden på Wennersgård uten å betale

Sommer-osteutsalget har vært åpent hver dag, og det har vært kunder innom daglig.

– Hva føler du nå når du vet at noen har vært inne i huset mens du satt i samme rommet?

– For det første så låser jeg alltid døra, det har vi ikke gjort før. Og så er det en ekkel følelse at noen var inne mens jeg satt der. Gjennom vinduet har de nok sett pengeskrinet og tenkt at ingen var hjemme, sier hun.

I tillegg til at døren nå blir låst, har Rosenfeld gått til innkjøp av flere overvåkingskameraer

– Jeg kjenner at jeg føler meg mer utrygg etter denne episoden, sier hun.

Bør anmeldes

– Alle kriminelle handlinger bør anmeldes. I dette tilfellet kan det være at skrinet dukker opp og da kan vi sikre oss fingeravtrykk og DNA som kan sammenfalle med andre spor vi har, sier visepolitimester Arne Jørgen Olafsen i Øst Politidistrikt.

Han sier det er viktig at politiet blir kjent med den kriminaliteten som skjer i distriktet.

– Jeg sier ikke at vi reiser ut på alle anmeldelser, men det kan være vitner som har sett noe. Og så er det viktig å forhindre at det skjer igjen ved å gjøre det kjent for folk ellers, sier Olafsen.

Kommentarer til denne saken