Familie ble frastjålet sekker og mat på skogsferie

Familien Schytz er en gjeng med tøffinger, og lar ikke simple tyver stoppe høstferien i skogen. Foto: Privat

Familien Schytz er en gjeng med tøffinger, og lar ikke simple tyver stoppe høstferien i skogen. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: Familien Schytz tilbringer høstferien i skogen, og har gjort det til en friskus-tradisjon for tredje året på rad.

I år tok turen en kjedelig vending da tyver hadde forsynt seg med utstyr og mat mens familien var borte fra leiren. Da familien på fem kom tilbake, oppdaget de at fire fulle ryggsekker og all maten var stjålet.

- Som mor er jeg opptatt av at barna skal oppleve at det er trygt å sove i skogen. Det er helt grunnleggende i friluftsliv. Jeg synes ikke dette er noe kjekt, og barna på 7, 9 og 11 år synes også det var guffent, forteller mamma Solveig Schytz.

Hun er opptatt av å bevare barnas friluftsglede og ville ikke at familien skulle forte seg hjem etter tyveriet.

- Jeg hentet flere soveposer hjemme slik at vi kunne bli i skogen. Etter prat og mat rundt bålet, roet barna seg. Vi synes det var viktig å fortsette skogsferien slik at barna ikke skulle bli redde for å være ute, sier hun.

Har sett noen med sekker

Både hun og ektemannen Harald delte hendelsen på Facebook. Harald Schytz beskrive hendelsen slik:

Har for første gang opplevd å bli frastjålet turutstyr i skogen. Noen drittsekker har vært innom leirplassen vår mens vi var borte noen timer og tatt fire sekker med utstyr. Nærtur har noen elementer en ikke forventer ved tur i skogen. Vi har en jobb å gjøre for å re-etablere barnas trygghet i skogen. Måtte for første gang på lenge følge de på do før de gikk og la seg i soveposen for natten. Kjipt! Vi blir nok noen netter ekstra for å riste av oss frykten. Blir også interessant å se hva forsikringsselskapet sier.

Han varslet politiet, som sendte ut meldinger til patruljene.

Noen venner av familien hadde sett to mistenkelige fyrer gående fra Aschjemskogen. Også dette ble delt på Facebook:

Har noen sett et par mistenkelige personer med store tursekker. Mulig signalement: Fulle, øst-europeiske utseende, en tjukk.

Turutstyr er dyrt, men kan erstattes.

- Jeg synes jo det er for galt at man ikke får ha tingene sine i fred, men jeg håper de som stjal tingene våre i det minste holdt varmen, sier Harald.

Kakao og popcorn til frokost

Humøret er på vei opp igjen hos den friluftsglade familien. Barna Carina, Mari og Jacob var ifølge pappa Harald strålende fornøyd med at tyvene ikke hadde tatt med seg popcorn, pinnebrød-deigen og kakao. Det ble nemlig frokosten.

- Kaffen til far var derimot i en av sekkene og det er jo krise ikke å ha kaffe på morgenkvisten. Heldigvis får vi venner på besøk som tar med seg kaffe, sier Harald Schytz og ler.

Turgleden tryggheten er forhåpentligvis på plass igjen.

Artikkeltags