Gå til sidens hovedinnhold

Uansett utfallet, kommer det et valg om noen år og da håper jeg innbyggerne i Oppegård husker på dere alle sammen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser i ØB i dag at vår varaordfører Hans Martin Enger tolker utspillet egentlig litt som og få luftet ut frustrasjon. Kan forsikre vår kjære varaordfører at det ligger mer bak utspillet en som så.

Må egentlig be deg om og lese både ØB og Oppegård Lokal avis. Det går i økte kostnader, kostnader dere politikere snakker om og innføre, prosjekter i Oppegård som ikke blir noe av og vi føler nok også at vi er lillebror i forholde, og så videre. Se på økonomien vi hadde i Gamle Oppegård før sammenslåingen, så føler vi nå at vi finansierer Ski. Her er det mye og komme tilbake til. Foreslår at du og resten av kommunestyrey leser litt om hva Jarle Ørnebo sa om økonomien før og nå.

Jeg ser at mitt spørsmål til kommunestyret ikke er klart nok, selv om dere nok har fått med dere at jeg ønsker en tverrpolitisk gruppe som skal se på dette. Denne gruppa mener jeg skal bli ledet av en med kunnskap og tallforståelse og i tillegg legge all partipolitikk bak seg. Da sitter vi igjen med Jarle Ørnebo, som har garantert meg at han vil se på dette med åpne øyne, selv om han i utgangspunktet var imot.

For selv ikke jeg ønsker en skilsmisse for enhver pris. Og jeg må innrømme at jeg kan ikke nok om dette, det er derfor det er så viktig og få fakta frem. Etter kommunestyremøte den 13/1 blir nok svaret «takk for innspillet Morten, vi forstår at du kan ha noen slike følelser men stol på oss, det vil bli bra». Så derfor skrev jeg det som følger her for flere dager siden.

Tekst i kampanjen: TIL INNBYGGERENE I OPPEGÅRD. Underskrifts kampanje for og tvinge Nordre Follo Kommune til omg. og opprette en Tverrpolitisk gruppe som skal se på muligheter for en skilsmisse mellom Oppegård og Ski. Gruppen skal se på de økonomiske konsekvenser av og bli i Nordre Follo kontra det og skilles. Da vi ser uante negative økonomiske og andre konsekvenser for oss, innbyggerne i Oppegård.

Ved å undertegne her risikerer man ikke annet at kommunen må ta denne kampanjen med største alvor og forhåpentlig vis starte en utredning. Dette er ikke en kampanje for direkte skilsmisse, men utredning. Og selv etter en eventuell skilsmisse så er det måter å samarbeide på, interkommunale avtaler, vi gjør det i dag. Og det er vel ikke mange bedre løsninger både for kompetanse i den enkelte avdeling og trygghet for brukerne, så er det vel billigere også?

Og til slutt Enger, ordfører og alle i kommunestyret, hva fikk dere til og bevilge 50 millioner til oppusning? Ble det dyrere en først antatt? Så også var det 6000 stemorsblomster dere pyntet opp med i sommer. Kunne ha reddet noen stillinger det? Første som slo meg når jeg leste disse tingene, de var sikkert på nachspiel hos Ordfører for å feire seg selv, og klinte til med begge saker. Og fant ut på slutten av festen, For vi må ha penger til dette. La Oppegård betale, sier Sjøvold borti kroken av stua. Vi bare øker noen gebyrer, så dropper vi noen utbygginger og hvis venstresiden foreslår å innføre eiendomsskatt så er vi i mål.

Til stor applaus fra de andre politikerne med restene av gamle Oppegård Høyre i spissen.

Og mens jeg sitter og avslutter dette så kommer vår gamle Ordfører på banen i ØB. Det jeg fikk med meg i denne artikkelen var, vi er ikke så flinke til å samarbeide, vi bruker tid og penger og så videre, men vi lover i bli bedre i neste periode. Uansett utfallet av denne saken så kommer det et valg om noen år og da håper jeg innbyggerne i Oppegård husker på dere alle sammen.

Morten Lerdal

Kommentarer til denne saken