Ufrivillig deltid må bekjempes

Av
DEL

MeningerDet er et problem at mange jobber deltid, spesielt for kvinner og spesielt i omsorgssektoren. Høyre ønsker en heltidskultur og tallene går i riktig retning: 61 000 færre kvinner jobber deltid i dag enn i 2013..

Høyre mener at deltid er et problem for de som ønsker seg heltidsstillinger. Men antall kvinner som jobber deltid har gått fra 42 prosent til 37 under dagens regjering, og tendensen er synkende.

Men at ting er i bedring betyr ikke at alt er bra. Vi skal fortsette arbeidet mot ufrivillig deltid. Vi vil gi deltidsansatte fortrinnsrett til heltidsstillinger. Regjeringen har nedsatt et utvalg som skal vurdere arbeidstider. I sykehusene har bruken av deltid gått ned med merr enn 20 prosent i alle helseregioner siden 2011, og nedgangen fortsetter.

Dagens regjering gjør en betydelig innsats for arbeidslivet: Sysselsettingen går opp, ledigheten går ned og investeringene øker. Antall kvinner på deltid er redusert og antall som får læreplass øker. Denne utviklingen skal vi videreføre – også i Viken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags