Ikea-glass eksploderte så glassbitene sprutet på studenthybelen

SLAPP MED SKREKKEN: Anders Enoksen lå på sofaen, men slapp med skrekken da Ikea-glasset eksploderte på bordet foran ham. FOTO: PRIVAT

SLAPP MED SKREKKEN: Anders Enoksen lå på sofaen, men slapp med skrekken da Ikea-glasset eksploderte på bordet foran ham. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: – Vi ble vettskremt, og hadde veldig flaks. Verken jeg eller mine to venner fikk flyvende glass i øyet eller ansiktet. Vi slapp unna med skrekken.

Lunken Oboy

- I disse juletider hadde vi faktisk englevakt, sier Anders Enoksen etter at det verste sjokket har gitt seg.

Enoksen er student ved NMBU i Ås og bor på studenthybel på Pentagon. Fredag kveld satt han sammen med noen venner og så på snooker på tv mens de ventet på at de norske håndballjentene skulle innta parketten i kampen mot Spania.

Anders hadde laget seg et glass med Oboy som sto på stuebordet.

- BOFF, sier det med et smell.

Unngår glassbitene

Glasset eksploderer og blir nærmest pulverisert. Og det mens det sto på bordet. Ingen har vært borti det. Anders ligger på sofaen, kameratene sitter rundt bordet, men ingen av dem får glass på seg.

– Vi var heldige, erklærer Anders Enoksen.

Glasset var kjøpt på Ikea for halvannet år siden. Melken var verken varm eller kald, men lunken da den ble helt opp i glasset, fordi melkekartongen hadde stått en stund på kjøkkenbenken.

Ås-studenten tok en del bilder av glasset som eksploderte. Bildene har ØB sendt videre til Ikea Norge og bedt om en kommentar.

- Skjer heldigvis sjelden

Dette skriver kommunikasjonsrådgiver Jorunn Stokke Aamodt til svar:

"Vi er lei oss for den opplevelsen kunden har hatt, og forstår at den opplevdes dramatisk.

Du skal føle deg trygg og sikker når du bruker IKEAs produkter. Vi har omfattende rutiner for kvalitet og sikkerhet, men slike situasjoner kan likevel oppstå.

I disse glassene brukes det herdet glass. Det fremstilles ved at det varmes opp til høye temperaturer og avkjøles så kontrollert. Med dette bygges det opp spenninger i glasset og det er dette som gir det den store styrken og temperaturbestandighet.

Dersom spenningene i glasset utløses, som skjer på grunn av ytre påvirkninger (ifølge Glassbransjeforbundet), kan glasset implodere og splittes opp i små glassbiter - i motsetning til vanlig glass som splittes i skarpe, tynne biter. Spenningen kan utløses uten forvarsel om for eksempel glasset har vært utsatt for et dunk eller et støt eller står i spenn.

IKEA er kjent med at det har skjedd lignende tilfeller, men det er heldigvis situasjoner vi svært sjelden opplever."

Artikkeltags