UKM i Ås: To fine timer med variert innhold

FUNKY: Trommeslager Jarle Petzold (11) med stødig groove til The Fantastic Four sin egne låt «Funky Tones».ALLE FOTO: ODD INGE RAND

FUNKY: Trommeslager Jarle Petzold (11) med stødig groove til The Fantastic Four sin egne låt «Funky Tones».ALLE FOTO: ODD INGE RAND

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra animasjonsfilmer via kunst og sparkesykkeloppvisning til en variert musikalsk meny. Det ble beholdningen gjennom to timer med UKM i Ås Kulturhus lørdag.

DEL

ÅS: Det var mange spente barn og ungdommer både foran og bak scenen underveis, og UKM ble aller første gang flere av de sto på scenen.

Gangster-jenter

Som for eksempel de tre 11-årige danserne Aurora, Hedvig og Hjørdis. De tre utgjorde Gangsta Girls lørdag.

– Vi går på hiphop på Rustad skole sammen. Vi danser sammen med andre, men det var bare oss tre som ville på UKM, sier de forventningsfullt før de skal på. Låten de skal slå seg løse til er «Gangsta Walk».

– Koreografien har vi laget selv, men vi har fått hjelp av Katrine på kulturskolen i Ås. Nå gleder vi oss, selv om det er litt skummelt, sier de tre jentene.

LES OGSÅ: UKM i Ski: En snau time med ung kvalitetskultur

LES OGSÅ: Morgendagens kulturformidlere samlet seg til UKM

Funky

Fire andre ferske musikanter er bandet The Fantastic Four. De gikk på scenen med sin egne låt «Funky Tones».

– Vi har laget en egen sang. Den er litt funky, sier de om instrumentallåten. De fire musikantene har spilt sammen i bare én måned; Amund og Edgar på hvert sitt keyboard, samt Jarle på trommer og Sigurd på gitar. Alle er de 11 år.

– Vi startet å øve til en klassekonsert, og vi har lært dette veldig fort, sier de med stor entusiasme.

FOTO: Erika Brunner (15) tok med seg fire bilder til UKM-utstillingen i vestibylen. Alle bildene er tatt i hovedstaden.

FOTO: Erika Brunner (15) tok med seg fire bilder til UKM-utstillingen i vestibylen. Alle bildene er tatt i hovedstaden.

Variert

UKM åpnet med en rekke animasjons- og livefilmer lørdag, før sceneinnslagene tok over resten av ettermiddagen. Der kunne man se både trylling, en rekke sangnumre, et par danseinnslag og et flott kornummer fra Ås Barne- og Ungdomskantori.

I foajeen var det utstilling, og der traff vi Erika Brunner (15) med sine foto.

– Jeg har stilt ut fire foto. Jeg liker «street photography», og alle bildene mine er tatt i Oslo, sier 15-åringen som legger ut alle bildene sine på Instagram.

Erika kom seg videre til fylkesfinalen sammen med Tangotrio, sanginnslagene til Kristin Langsrud, Ellen Alnes Nygård og Ida Eid Tunestveit, sparkesykkelgjengen The Lowriders og danserne Powergirls.

SE FLERE BILDER FRA UKM I ÅS:

Artikkeltags