Ulvetispa i Østmarka er sporløst borte

Ulv sett ved Rausjøveien: Nils-Yngve Nilsen rakk å stille inn kamera, men ikke zoome før dyret forsvant for to uker siden.  FOTO: NILS-YNGVE NILSEN

Ulv sett ved Rausjøveien: Nils-Yngve Nilsen rakk å stille inn kamera, men ikke zoome før dyret forsvant for to uker siden. FOTO: NILS-YNGVE NILSEN

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ØSTMARKA: For to år siden slo det seg til et ulvepar innenfor Vangen skistue i Østmarka. Det fikk valper. Et viltkamera har tatt bilde av hannen og de to store valpene, men ingen har sett spor av ulvetispa siden 13. august 2013. Dette opplyser Morten Kjørstad til Østlandssendingen. Han er leder av rovdata.

Ulveflokken består nå av faren med en sønn og en datter, og mye tyder på at ulvatispa er blitt drept. Et ulvepar pleier å leve sammen hele livet.

- Når valpene blir gående sammen med faren så lenge, er det et klart tegn på at en av foreldrene er borte, sier rovdyrforsker Petter Wabakken til Østlandssendingen.

Her er det sett ulv i Follo i senere tid:

Det er veldig forskjellige meninger om det skal være ulv i vårt område. Men Østmarka har status som ulvesone, og det er ikke lov å jakte ulv der. Har ulvatispa blitt skutt, har dette derfor skjedd ulovlig.

Artikkeltags