Ås-dansere til Oslo konserthus

Tango er mye innlevelse og følelser. Oda Lundekvam By og de andre jentene fra kulturskolen i Ås mestrer det godt. FOTO: HENRIK AASBØ

Tango er mye innlevelse og følelser. Oda Lundekvam By og de andre jentene fra kulturskolen i Ås mestrer det godt. FOTO: HENRIK AASBØ

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sju dansere og åtte musikere fra kulturskolen i Ås vil ha en sentral rolle når Menuhinkonkurransen åpnes i Oslo konserthus i kveld.

DEL

ÅS: – Først så gruet jeg meg litt, men nå som jeg er blitt mer sikkert på dansen, er det bare veldig gøy å få være med på dette.
Det sier Oda Lundekvam By (14), en av de sju danserne. Alle jentene går i 9. klasse ved Ås ungdomsskole, og fikk i går de siste instruksjoner av dansepedagog Kristine Mari Hansen. Under generalprøven i kulturskolens festsal hadde «Tangueros del Ås» for første gang tangoantrekket på, og det hele var rent så estetisk.
Det sørget de, dansen og antrekket i fellesskap for.

Ny i kulturskolen

De sju danserne er Oda Lundekvam By, Ida Marie Vambeseth, Selina French Bolstad, Sofie Bugten Larsen, Tuva Vennesland Hedlund, Charlotte Erikstad Andresen og Anette Modin Arnesen.
Disse akkompagneres av fem trekkspillere; Amund Bunkholt, Anders Brun Andersen, Karoline Omberg Often, Andreas Ferstad og Oda mittet. Bernt Svinddal er med som pianist, mens Iselin Camilla Tilley og Eline Deraas Lieblein spiller fløyte.
– Jeg er litt nervøs, men ikke så veldig, for jeg tror vi kan det vi skal spille, sier Amund Bunkholt.

Mye passion

– Det er kjempeartig at vi får lov å være med på dette, sier Hansen begeistret.
– I Oslo er det også pedagogdager og dermed mye kultur hele uken. Da er det moro å få være med på åpningen, sier Kristine Mari Hansen.
Ekstra stas er det fordi dansen er ny som en del av kulturskolen i Ås dette året.
– Det er ekstra artig å jobbe med crosskulturelle prosjekter. Da blir det mer - «schwung» over det, sier dansepedagogen.
Danserne er langt på vei enige. Tango er en del annerledes enn det de har danset før.

Liker best hip hop

– Bevegelsene i seg selv er ikke så veldig vanskelige, men det er mye uttrykk og passion, sier Lundekvam By.
– Innlevelse og følelser, foreslår vi.
– Ja, akkurat!
– Liker du det?
– Ja, jeg liker å danse tango. Selv om jeg vel fortsatt liker aller best å danse hip hop, smiler Oda Lundekvam By.
Hip hop blir det nok lite av i Oslo konserthus når verdens beste unge fiolinister skal kåres. Men i en allsidig kulturell åpning, vil helt sikkert Ås-elevene sørge for at tangoen blir fremført med følelse, og lagt merke til.

Artikkeltags