Feiret 40-åring med tango og hip hop

Vi fikk se sjarmerende dans og skikkelig publikumsfrieri da disse discodanserne danset til Michael Jacksons «Thriller» da kulturskolen i Ås feiret seg selv. Det slo an blant både slekt og venner. 
ALLE FOTO: AMUND LÅGBU

Vi fikk se sjarmerende dans og skikkelig publikumsfrieri da disse discodanserne danset til Michael Jacksons «Thriller» da kulturskolen i Ås feiret seg selv. Det slo an blant både slekt og venner. ALLE FOTO: AMUND LÅGBU

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det startet som en ren musikkskole for 40 år siden. Åpningen av jubileumsuken viste at dagens utgave av kulturskolen i Ås er så mye mer – det varierte fra tango til hip hop.

DEL

ÅS: – Ås har en kulturskole med et veldig bredt tilbud til å være et såpass lite sted. Det er veldig viktig, sier Kristine Mari Hansen, dansepedagogen som i februar i år bragte dansen inn i kulturskolen i Ås.


Hun fremhever at både hun og dansen er blitt veldig godt tatt imot av resten av de over 30 lærerne i kulturskolen i Ås.


– Hva betyr det for ungdommen i bygda å ha et bredt kulturtilbud?
– Åh, det er sååå viktig med kulturskoletilbud! Barna lærer andre måte å uttrykke seg på, og de får så mye mer selvtillit i hverdagen når de kan drive med kunst og kultur, mener Hansen.

BILDESERIE: Se flere bilder fra jubileumsfeiringen i Ås

Samarbeid


– Dessuten lærer de seg å samarbeide. Og så virker kulturen samlende – bare se her, se alle foreldrene som er her, sier Kristine Mari Hansen – og slår ut med armene i retning scenen og plassen foran kulturskolens lokaler, der folk står tett i tett.

Samtidig fortsetter det tettpakkede programmet på scenene. Mandag var den første av sju dager med et tettpakket kulturprogram, og vi fikk servert en smakebit av det aller meste: fiolin, cello, folkedans, ballett, jazz, tango, hip hop og flerstemt sang.


– Det er veldig gøy. Det er stort sett kulturskolen jeg bruker fritiden min til, forteller Selma French Bolstad (14), som danser både jazz, hip hop og ballett, og som var i aksjon på scenen flere ganger mandag.
– Det er veldig gøy, slår Selma fast.

Artikkeltags