Kulturskolen i Ås ble et kulturmekka

Søstrene Navareet og Lavleen Kaur har jobbet for Rikskonsertene siden barndommen. Her underviser de barn og foreldre i Indisk bollywood dans. 
							 alle foto: Camilla Tryggestad Visjø

Søstrene Navareet og Lavleen Kaur har jobbet for Rikskonsertene siden barndommen. Her underviser de barn og foreldre i Indisk bollywood dans. alle foto: Camilla Tryggestad Visjø Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

ÅS: Kulturskolen i Ås ble forvandlet til et kulturmekka med innslag fra alle verdenshjørner da det i går var duket for Barnas Verdensdag.

Etter ti år i Oslo er det første gang dette ble arrangert i ÅS. Tiltaket er et samarbeid mellom Kulturskolen og Rikskonsertene.

Arrangementet bød på mangfoldige kulturopplevelser fra hele verden og var en flott møteplass for barn i alle aldre.

Internasjonalt marked

På uteområdet ble det arrangert et spennende marked som bød på matretter fra kontinenter. Her fikk barn og voksne smake blant annet Baklava og Samosa.

Frivillige fra Bjørnebekk asylmottak samt elever fra voksenopplæringen i Ås bidro med spennende matretter.

- Beboerne på Bjørnebekk har jobbet kjempehardt og har laget alt sammen selv, forteller Marte Aasen, ansatt på Bjørnebekk.

Alle verdenshjørner

Verksteder fra ulike verdensdeler ble satt opp der barna blant annet fikk prøve seg på den spanske dansen Flamenco, indonesisk slagverk, bollywood-dans og god gammeldags norsk folkedans.

-Det aller morsomste var å danse og å få hennamaling, forteller Sistana Rigi (6).

Som å komme hjem til India

Barnas Verdensdag var ikke kun en arena viet til barnefamilier. Ambassadører fra den indiske ambassaden i Oslo stilte også opp. Balachandran og Gauri synes det var som å komme hjem til India da de steg inn i Bollywood-rommet.

-Dette er en flott mulighet til å vise den fargerike indiske kulturen, forteller ambassadør Balachandran.

1000 besøkende

I løpet av kvelden kunne prosjektleder Ellen Sibe Kråkenes meddele at besøkstallet hadde rundet 1000.

-Det er flott at Ås ser verdien i dette og nå er villige til å lage en tradisjon ut av det, forteller bollywooddanser Navreet Kaur.

100 frivillige

40 elever fra IB-linjen på Ås videregående skole bidro som verter på de forskjellige verkstedene. Elever fra Utstillingsdesign på Ås videregående sto for all dekorering og har holdt på siden skolestart i høst.

- Her har elevene jobbet kjempehardt og virkelig fått muligheten til å sette teori i praksis, forteller lærer Tone Herlung Høien.

Dekorasjonen av bollywoodrommet ble gjort av Ås Internasjonale Kvinnegruppe som jobber med å forbedre integreringen av invandrer- og flykningkvinner og deres familier.

Barnas Verdensdag ble avsluttet med fakkeltog med Ås Internasjonale Kvinnegruppe for å markere FN dagen og forestillingen “Kjerringa Med Staven” ble fremført på Midtgard Fritidsklubb.

Artikkeltags