Millionstøtte til kulturskolen i Ås

Kulturskolerektor Alexander Krohg Plur har grunn til å hoppe av glede. Nærmere en million kroner av de stalige prosjektmidlene går til Kulturskolen i Ås. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Kulturskolerektor Alexander Krohg Plur har grunn til å hoppe av glede. Nærmere en million kroner av de stalige prosjektmidlene går til Kulturskolen i Ås. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

ÅS: Kulturskolerektoren i Ås søkte om 1,8 millioner kroner til seks prosjekter. Han fikk 975.000. Halvparten fikk støtte, halvparten avslag.

Glad og engstelig

– Jeg er veldig glad. Samtidig er jeg redd pengene skal bli en sovepute, slik at vi mister bevilgninger til vår kjernevirksomhet, sier rektor Alexander Krohg Plur.

Prosjektene som får penger, er disse: Kulturskolen som internasjonalt kultursenter (400.000 kroner), 100% lokalt tilpasset kulturskole som ressurssenter (500.000) og Skapende skriving i SFO (75.000).

Internasjonal kulturskole

Barnas Verdensdager, Internasjonal uke og kurs for flyktninger på Bjørnebekk asylmottak. Kulturskolen i Ås startet i fjor høst prosjektet «internasjonalt kultursenter».
Prosjektstøtten gjør at arbeidet videreføres. Bedre informasjon, blant annet med hjemmeside på flere språk, er en viktig del av arbeidet videre.

– Vi kan tilrettelegge bedre for å hjelpe innvandrere og flyktninger inn i kulturskolen. Vi vil også opprette åpne kulturarenaer, der flyktninger og andre kan delta uforpliktende, sier Krohg Plur.

Nasjonal verdi

I fjor høst kom kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell med 350.000 kroner til prosjektet Ås internasjonale kultursenter. Sparebankstiftelsen har bidratt med 150.000 kroner.
Nå kom nye 400.000 kroner til å jobbe videre med kulturskolen som internasjonalt kultur- og ressurssenter. Ifølge pressemeldingen fra Kulturdepartementet har prosjektet nasjonal overføringsverdi.

Indre utvikling

Krohg Plur kan også glede seg over en halv million kroner til et forsøksprosjekt over tre år, basert på skoleutviklingsmodellen Community Designed Education.
Grunnskolene i Ås bruker allerede modellen. Nå skal Kulturskolen, som den første i landet, gjøre det samme.
Krohg Plur vil ha med skolens ansatte på en utviklingsprosess som skal funderes i lokale ressurser og egenart.
– Jeg ønsker ikke det som skjedde i Ski, der kulturskolen fikk beskjed fra politikerne om å doble elevtallet. Det er ikke særlig motiverende.

I toppen

Kulturskolen i Ås er blant vinnerne i fordeling av potten på 40 millioner kroner. Kulturskolene i Akershus får tilsammen 4,5 millioner kroner, og 2,9 millioner kroner går til til Follo.
Neste år kan det bli nye sjanser. I budsjettforslaget er det nye 40 millioner kroner til prosjektstøtte for kulturskolene.

Artikkeltags