ÅS: – Dette er nok en av de mest kompliserte forestillingene vi har hatt. Det er blanding av teater og musikal, skrekk og romantikk, komikk og alvor, sier skuespilleren Anders Sanzén.

Åpen prøveforestilling

Sammen med Bo Platzack fremstiller han et galleri på 15 roller i og rundt den veldige kirken Notre-Dame på 1400-tallets Paris. Skuespillerduoen har jobbet med oppsettingen i et år og hatt et par lukkede prøveforestillinger.

Lørdagens timelange forestilling i Ungdomshuset Midtgard er en åpen prøveforestilling, men uten opphold.

Victor Hugos roman om Ringeren i Notre-Dame er omfattende med historiske og geografiske beskrivelser av Paris, i tillegg til at det er en kompleks historie. Sanzén og Platzack har konsentrert seg om historien til Ringeren og kjærlighetshistorien til den vakre sigøynersken Esmeralda.

Har bodd i Paris

– Vi har jobbet mye med musikk og lyd/lys, dessuten har forestillingen 25 minutter med nykomponert musikk, signert Bo Platzack.

– Hvorfor har dere gitt dere i kast med denne voldsomme historien?

– Både Bo og jeg har gått på teaterskole i Paris og bodd i byen. Det har sikkert påvirket oss i valget av drama, men først og fremst er det en fantastisk historie, sier Anders Sanzén.

Han har nettopp bak seg en toukers turné i Telemark sammen med Bo Platzack for Den kulturelle skolesekken, hvor de har spilt «Katten med støvlene».
Mange vil også huske Anders Sanzén da han i fjor spilte «Rasmus på loffen» på Midtgard. I et forrykende tempo fremstilte han alene alle de 18 rollene. Denne gang er de to om ca. 15 rollefigurer.

Ikke for barn

– Dere er vant til å spille for barn, men historien om Ringeren er ingen barnefortelling?

– Det er riktig. Både språket og effektene gjør at mindre barn lett kan bli skremt. Forestillingen er myntet på 14-15-åringer og oppover, anbefale Anders Sanzén.