Gå til sidens hovedinnhold

Sprudlende sang fra 80-tallet

Artikkelen er over 10 år gammel

Åsensemblet tar oss med tilbake til tiden da alle gikk med høyt hår, glorete farger og tennissokker i skoene. I går var det première på forestillingen «Ås all night».

ÅS: De har jobbet med denne forestillingen i hele to år. I går kunne 40 sangglade korister innta kulturhuset med brask, bram og en god porsjon scenesjarm.

Del på Facebook

Fem fra Frogn

Temaet var 80-tallet, noe antrekkene til koristene i Åsensemblet levnet liten tvil om. Damene stilte i både pastellfarger tøysko og kreppet hår.
Mennene, på sin side, hadde så klart på seg hvite tennissokker og mokasiner.

Showet startet med to gjesteskuespillere fra Kroerrevyen. Karl Otto Aalerud spilte omviser på kulturhuset som skulle vise representanten fra “Fem fra Frogn” (Gry Aalerud) rundt.

– Vi trenger noen til å drive kulturhuset. Kulturfolkene «Fire fra Ås» har kuppet hele greia, men nå er huset lagt ut på anbud, fortalte omviseren.
Konsulenten fra Frogn ville vite om det var andre som var interessert i å drive.

– Jo da, vi har tre fra Vestby, ti fra Ski og tre fra Hobøl. Men jeg er litt usikker på disse fra Hobøl, om de er solide nok, svarte omviseren til latter fra salen.

«Ås all night» blander skuespill med korsang gjennom hele forestillingen. Radio Ås går som en rød tråd mellom sangene, og lager en fin ramme rundt det hele. Radiosendingen var selvsagt også lagt til 80-tallet, og radiovert Peder Ås hadde med seg Ås sitt svar på Snåsamannen, nemlig den klarsynte Ås-måsamannen. Han kunne spå litt av hvert om fremtiden til Ås, sett fra 80-tallet.

– Det kommer til å skje noe oppe i utkanten, på Vinterbro. Der skal det komme et kjøpesenter, og et tivoli også, spådde Ås-måsamannen. Men både han og radioverten var enige om at dette hørtes nokså vilt ut.

– Ulike krefter vil komme til å kjempe om Ås Stasjon, det blir helt Texas, mente den klarsynte.

Sjarmerte publikum

80-tallsklassikere som “The final countdown”, “We are the world” og «Cheerio» kom som perler på en snor, under stødig ledelse av dirigent Inger Torbjørnsen.

Matthew Kent sjarmerte hele publikum med Prince sin låt «Kiss», iført svart skinn fra topp til tå. Nummeret der mennene kler seg ut som damer og synger «Girls just wanna have fun», er også en slager.

Forestillingen fortsetter både i kveld og lørdag kveld.