«Talentfabrikken» i Ås innfridde igjen

 Jonas Aune (16) fra Ås. 
FOTO: UNA OKSAVIK OLTEDAL

Jonas Aune (16) fra Ås. FOTO: UNA OKSAVIK OLTEDAL

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Seks unge, talentfulle musikere og en kulturskolelærer. Noen har øvd i et par måneder - andre i et år. Lørdag serverte de nok en 15.15- konsert i kulturskolens festsal.

DEL

ÅS: 16-åringen Jonas Aune fra Ås har de siste ukene prøvespilt for blant annet talentutviklingsprogrammet til Musikkhøyskolen. Lørdag spilte han «La Campanella» av Franz Liszt og «Preludium og Fuge B-dur» av Johann Sebastian Bach.


– Det var storesøsteren min som inspirerte meg til å begynne. Hun spilte, og det ville jeg også, forteller Aune, som startet spillingen da han var 9 år.

Forskjellig lyd

Tvillingbrødrene Jens og Lars Trandem tok et avbrekk i russefeiringen for å spille gitarduetten «Mondnacht» av Richard Rudolf Klein på kulturskolekonserten. Ane Gundersen Aker (9) laget munter lyd med Dimitrij Kabalevskys «Klovnen» på klaver. Storband-gitaristen Markus Hellestveit (15) spilte «Preludium no. 2» av Heitor Villa-Lobos, og Bernt Svinndal (18) jazzet opp klaveret med «Preludium» av George Gershwin. Kulturskolelærer Reidar Edvardsen avsluttet konserten på gitar med «Lãndler og Valser» av Franz Schubert.

Artikkeltags