Danset foran 500 tilskuere

Rundt 200 danseelever fra Ås kulturskole deltok i en danseforestilling på Sjøskogen skole på Vinterbro onsdag kveld. FOTO: YANA STUBBERUDLIEN

Rundt 200 danseelever fra Ås kulturskole deltok i en danseforestilling på Sjøskogen skole på Vinterbro onsdag kveld. FOTO: YANA STUBBERUDLIEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

VINTERBRO: Gymsalen på Sjøskogen skole på Vinterbro var smekkfull da rundt 200 danseelever ved Ås kulturskole deltok i en danseforestilling foran om lag 500 tilskuere.

Se flere bilder fra danseforestillingen her  

Mange stolte foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, søsken og slektninger dannet en lang kø foran inngangen til gymsalen i god tid før forestillingen startet.
 

Magnhild Slettum (86) fra Ås var en av dem. Hun kom for å se på ett av sine ti oldebarn.
 

– Jeg gleder meg utrolig mye til å se oldebarnet mitt Martine på scenen. Det er kjempemorsomt å være med på dette, sier den stolte oldemor som ikke ble skuffet.
 

– Det er helt fantastisk å se at så mange synes at dans er kult, sier dansepedagog Ketil Gudim som har drevet med dans i 40 år.
 

Han var en av de tre kulturskolens dansepedagoger som sto ansvarlig for hele arrangementet.

Del på Facebook

– Variert og morsomt

Danseforestillingen besto av 20 dansenumre med alt fra klassisk dans og ballet til den energiske hiphopen. Både deltagerne og publikummerne storkoste seg onsdag kveld.
 

– Det var helt fantastisk å se at de tre lærerne klarte å regissere en så flott og variert forestilling med så mange som 200 barn, sier Barbo Fossum (44) fra Ås som er blitt meget imponert.
 

Fugledansen fremført av de små barna fra Nordby skole sjarmerte mange voksne.
 

– Barna var så søte, og jeg ble så rørt av denne dansen, sier Ulla Ystehede (73).
 

Publikum var også imponert av et felles dansenummer som avsluttet forestillingen.
 

– Det var kjempegøy å se på alle barna, fra de små til de store. Og det er så flott at alle fikk lov til å være med på forestillingen, sier Cathrina Glende (38).

Første gang på scenen

Det var den aller første danseforestillingen for Nora Ystehede Bergan (10) fra Åsgård skole.
 

– Det var kjempegøy å stå på scenen! I begynnelsen var det litt skummelt å danse foran så mange mennesker, men det gikk bra etter hvert, sier tiåringen som har allerede danset i ett år.
 

– Kommer du til å fortsette videre med dans?
– Så klart! sier Nora begeistret.

– Inspirerende

Danseforestillingen er en del av årets vårfestivaluke i regi av Ås kulturskole.
 

– Det er for første gang at vi har deltatt i festivalen med en egen danseforestilling, sier dansepedagog Gro Malanes (41) og legger til at de har jobbet med den siden jul.
 

Hun forteller at danseforestillingen virker svært inspirerende for barna.
 

– Etter forestillingen blir ungene så giret til å fortsette videre med dans! Det er også veldig positivt at de er en del av et stort fellesskap og deltar sammen med de store barna, sier den erfarne dansepedagogen.

I kveld kan publikum oppleve en kafékonsert med kulturskolens gitarelever på Ås stasjon, barnemusikalen “Uglen” på Midtgård ungdomshus og en stryker- og korkonsert i Festsalen.

 

Artikkeltags