Ompafest for over 2000 Kaizers-fans

Janove Ottesen må gjerne smile. På litt over en uke får han spille kubjelle for 2500 Kaizers-fans fra Follo. Her fra Øyafestivalen 2011. FOTO: ODD INGE RAND.

Janove Ottesen må gjerne smile. På litt over en uke får han spille kubjelle for 2500 Kaizers-fans fra Follo. Her fra Øyafestivalen 2011. FOTO: ODD INGE RAND.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

OPPEGÅRD/ÅS: I kveld står Kaizers Orchestra på scenen foran et fullsatt Kolben. Neste helg er de i Ås.

I løpet av en uke får i nærheten av 2500 fans fra Follo oppleve kvintetten, og Kaizers Orchestra er inne i sin mest ambisiøse periode hittil i karrieren.

Solid turnering

Jærbuene i Kaizers Orchestra er nemlig midt i trilogien om «Violeta». De kaller den en «romantisk tragedie», og tragedien har vært en suksess så langt.

Det første «Violeta Violeta»-albumet kom i januar 2011, og tok Kaizers Orchestra til et utsolgt Oslo Spektrum i april.

Senere har solid turnering preget hverdagen til musikerne fra Jæren. I august i fjor urfremførte de «Violeta Violeta II» i sin helhet som headlinere under Øyafestivalen, tre måneder før plateversjonen av trilogiens andre kapittel var klare for butikkene.

Til sommeren skal de headline Norwegian Wood i Oslo, før «Violeta»-trilogien avsluttes i november 2012. I januar 2013 inntar Kaizers Den Norske Opera for å gjøre hele trilogien som et stykke.

Les flere underholdningssaker her!

Rekordsalg

Konserten i Kolben går av stabelen allerede i kveld. Den har vært utsolgt siden før påske.

– Dette blir den største konserten vi har arrangert. Vi har solgt 700 billetter, og det er rekord for et enkeltarrangement her hos oss, sier Lone Schrøder i Kolben.

Sal 1 er på makskapasitet med ståplasser, og kun DumDum Boys og Vamp har vært i nærheten av samme tall før. Kolben tilbyr en helaften til Kaizers-fansen.

– Vi starter med Ompa-vorspiel i Sal 4 i regi av Oppegård Rock Club, og det blir også mulig å ta seg en øl eller to etter konserten ute i foajeen, sier Lone.

Håper på 1500

I Ås blir det Uka-stemning når Kaizers inntar scenen i Aud. Max under mini-UKA. Under UKA i 2008 lagde de fest i samme sal, og arrangørene venter seg fullt hus også denne gangen.

– Forhåndssalget går veldig bra, og fullt hus for oss er 1500 personer, sier markedsføringsansvarlig for UKA i Ås Ruben Høie.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags