De flettet verdenskulturene sammen

FLETTEBÅND: Sara Sommerfelt (t.v.), Kathinka Thomas og Leah Wikev Nygaard har tatt turen fra Drøbak for å få med seg Barnas verdensdag. Foto: Lise Rafaelsen

FLETTEBÅND: Sara Sommerfelt (t.v.), Kathinka Thomas og Leah Wikev Nygaard har tatt turen fra Drøbak for å få med seg Barnas verdensdag. Foto: Lise Rafaelsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

ÅS: En hel verden var samlet på Barnas verdensdag i Ås lørdag.

– Vi fletter armbånd til hverandre, sier Sara Sommerfelt (8) som sitter på gulvet og velger ut farger til sitt neste armbånd.

Hun har med seg to venninner. De fletter også tre tråder sammen til fargerike vennskapsbånd.

– Denne dagen er kjempemorsom. Vi har lært å sjonglere og å gå på line, sier Kathinka Thomas (8).

Del på Facebook

De har boltret seg i ulike aktivitetstilbud og tar nå en pust i bakken i armbåndverkstedet.

– Det var veldig gøy å se på det som foregikk på utescenen. Der var det en mann fra Peru som spilte på trommer, forteller Leah Wikev Nygaard (8) som synes det er spennende å oppleve kulturer fra andre land sammen med de to bestevenninnene.

Barnas dag

– Vi sliter med å få med oss alt som skjer her, det er et skikkelig tettpakket program og veldig mye å få med seg, sier moren til Kathinka, Lene Thomas.

De har tatt turen fra Drøbak for å få med seg Barnas verdensdag og skal ta seg en matbit før de skal teste ut resten av verkstedene.

– Det er fint at vi kan gjøre noe sammen, hele familien. Men dette er først og fremst for barna, sier hun og synes det er flott å la barn få oppleve andre kulturer.

– Ås er flerkulturell mye på grunn av UMB også, mener Thomas.

Kulturskole

Barnas verdensdag arrangeres for andre gang på Gamle Åsgård skole av Kulturskolen, Frivilligsentralen, Midtgard og Bjørnebekk asylmottak i samarbeid med Rikskonsertene. Arrangementet er gratis.

– Alle verkstedene er godt besøkt i dag, og det synes jeg er kjempeflott, sier prosjektleder i Kulturskolen, Ellen Sibe Kråkenes, som er ansvarlig for gjennomføringen sammen med Ås internasjonale senter.

1300 på besøk

Hun mener rundt 1300 mennesker besøkte arrangementet i år. Det er 200 flere enn i fjor.

– Her får familier oppleve ting de ikke visste fantes. Her kan bestemor danse Bollywood sammen med barnebarna sine. Dette er aktiv underholdning, sier Sibe Kråkenes som synes det er viktig at alle får vise frem sin kultur.

– Barnas verdensdag bidrar til å skape trygghet blant barn på tvers av kulturer, mener hun.

Hele området er benyttet til å ha verksted eller kafé. Det er alt fra animasjonsverksted til afro beat-dansekurs.

Artikkeltags