Storkoste seg med Rybak og unge strykere i Ås

Alexander Rybak og de unge strykeelevene fra Follo leverte en flott konsert sist søndag. 
ALLE FOTO: YANA STUBBERUDLIEN

Alexander Rybak og de unge strykeelevene fra Follo leverte en flott konsert sist søndag. ALLE FOTO: YANA STUBBERUDLIEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

ÅS: Gleden var stor hos både store og små da Alexander Rybak og 150 unge strykere fra Follo leverte to flotte konserter i kinosalen til Ås kulturhus i går kveld.

Rundt 800 mennesker storkoste seg på konserten, og det var mange stolte foreldre, besteforeldre og andre familiemedlemmer blant dem.

– Jeg har reist mye i Norge i forbindelse med strykekonsertene, men jeg har sjelden sett så mye spilleglede og så bra samspill som hos dere, sier Alexander Rybak.

Og han til at han var meget imponert over nivået hos elevene.

Fin stemning

Louise Slenes (8) fra Kolbotn hadde gledet seg mye til denne dagen. Hun tilhørte den såkalte «pannekakegjengen», bestående av 75 kulturskoleelever i alderen fra seks til ni år. De fikk lov til å starte konserten med «Pannekakesangen», laget av felelærer Marianne Tomasgård og som er en forenklet versjon av «Fairytale».

– Jeg gleder meg mye til å spille, og jeg er ikke nervøs i det hele tatt, sa åtteåringen rett før konserten.

Den morsomme sangen, fremført av de ivrige strykerne og Alexander Rybak i sentrum, lagde virkelig stemning hos publikum for resten av kvelden.

Les flere underholdningssaker her!

– Det er lett å bli glad i ham

– Vi øvde mye, og i helgen hadde vi et intenst seminar med Alexander, men vi var litt nervøse for å spille feil, sier Nikita Røkke og Solveig Horn (11), som syntes at det var kjempegøy å spille.

– Hva var vanskeligst for dere?

– Det var nok å spille «Fairytale». Det går jo så fort.

– Hva synes dere om Alexander Rybak?

– Han er morsom, snill, hjelpsom og forståelsesfull. Det er lett å bli glad i ham.

Spilte solo

– Det har vært en morsom opplevelse å spille sammen med Alexander. Han er veldig flink og gir alt av seg selv, sier Selma French Bolstad (16) fra kulturskolen i Ås.

Hun ble plukket ut for å spille et krevende solostykke sammen med den tidligere MGP-vinneren, og denne rollen klarte 16-åringen utmerket.

– Selma har talent. Hun er en elev som har en helt spesiell evne til å musisere. Hun er meget musikalsk, sier prosjektleder Elisabeth Olhans stolt.

– Flott formidler og inspirator

Prosjektlederen takket Alexander Rybak for en fantastisk opplevelse, som han ga til både elevene og publikum.

– Konserten ble planlagt i høst. Barna har gledet seg mye til den, og jeg har sjelden sett så godt oppmøte som til dette prosjektet.

Alexander Rybak er en musiker på et veldig høyt nivå, men han er også en fantastisk formidler og inspirator. Det er mange barn som har lyst til å spille fiolin på grunn av ham, sier prosjektleder Elisabeth Olhans.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags