KIRKEBYGDA:Bygdedagen i Enebakk er planlagt gjennom lang tid, og resultatet er blitt deretter med mange tilbud for store og små. Husflidslaget vil stille ut og selge hjemmeproduserte husflidsarbeider på Ignarbakke. Her blir det også demonstrasjon av karding, spinning, tægerarbeid og tauarbeider, samt utstilling av husflidsbøker, mens det blir demonstrert diverse trearbeider på Kultursenteret.

Butenschøns skulpturer.

Nils Butenschøn vil vise og fortelle om sin mors, Ragnhild Butenschøns, skulpturer i Kulturhuset, hvor det er en fast utstilling med hennes arbeider. Det blir også omvisning på Viksaga og alle landbruksmaskinene, som Johan Østvaag har skåret. Han har brukt fem år på utskjæringsarbeidet, som han har gitt Enebakk kommune. Kirkeekspert Knut Grinde vil fortelle om kommunens største attraksjon: den 900 år gamle Enebakk kirke, som fremdeles er i daglig drift.

I knivsmia.

Landbrukslaget stiller opp på husmannsplassen Engerholm, hvor det blir mulighet til å kose seg med alle dyrene. Enebakk knivklubb og Viggi Karlsen vil stå i smia og smi knivblader, historielaget vil demonstrere gammelt skomakerutstur og arrangere Ola Kjærbus utstilling, "Krigshistoriske samlinger" i eget telt. Bygdekvinnelaget med medhjelpere byr på svele, kaffe, rømmegrøt og saft, det blir stuntkonserter av og med kulturskolens lærere og elever, gamle veteranbiler og traktorer kan blir kjørt opp til allmenn beundring, foruten en rekke aktiviteter for barn.

Hesteskokasting.

Det har vært mange entusiastiske solsikkedyrkere i Enebakk denne sommeren etter at hagelaget delte ut solsikkefrø på ett klassetrinn ved alle kommunens barneskoler. Nå skal den høyeste planten og største blomsten kåres. Som vanlig skal også enebakkmesteren i hesteskokasting kåres.