FROGN: Ved siden av «Perpetuum Mobile», evighetsmaskinen, sitter Reidar Finsrud og snakker på engelsk. Kamera og lys er rettet mot mannen i den hvite arbeidsdressen. Håret er fanget i en strikk i nakken. Eliot gir små instrukser om hva kunstneren skal si. Finsrud følger dem.
- I¥m a modist man, forteller Finsrud med stor innlevelse til kamera.
- That was very good, roser Eliot.
- Jeg hørte om Reidar Finsrud gjennom Internett for fire år siden. Jeg tenkte med en gang at jeg ville lage en dokumentar om ham. Det har tatt fire år for å få til finansieringen. Han er sannsynligvis den eneste mannen i verden med suksess på dette området. Andre er i nærheten, men ingen er som ham. Dokumentaren blir en time lang og produksjonen er et samarbeid mellom Australian Broadcasting Commision og Discovery Channel. Ifølge Finsrud vil omtrent 50 millioner kunne se den.

Bryter lover

Finsrud har bare stoppet evighetsmaskinen for vedlikehold av delene.
- Mange sier dette er umulig. Folk er alltid interessert i denne type historie. Den bryter jo eksisterende lover. Dessuten, hvis Finsrud har rett, kan man produsere energi til null kroner, forteller Eliot engasjert. TV-teamet har så vidt tatt seg tid til en pause for å snakke med ØB.
- Completely amazed, smiler regissøren. Han har stor respekt for kunstneren og er imponert over alt han har gjort.
- Han gjør så mye forskjellig og arbeider hardt på mange ulike områder. Maskinen, skulpturene og maleriene. Det er fascinerende. Jeg er veldig imponert og har ikke sett dette noe sted i verden. Ikke alt i en mann. Jeg håper dette kan bringe folk fra verden til galleriet og området. Vi kommer til å vise bilder fra sentrum også, forklarer Eliot.

Fornøyd kunstner

Den allsidige kunstneren er langt fra slått ut av oppmerksomheten.
- Dette er ikke noe nytt for meg. Jeg har vært med i store produksjoner før, forteller han. Men, som han sier, dette er flott.
- Da har i hvert fall denne maskinen blitt viktigere for meg enn snurrebassen for Nerdrum. Tok du den? smiler han lurt. Han ikke gjort seg så mange tanker om hva han vil få ut av dette.
- Man vet jo aldri hva som kommer ut av ting. Alt har flere vinklinger. I dag kom for eksempel Østlandets Blad, sier han på vei tilbake til sin plass foran kameraet.
- Skal du se på deg selv på Discovery?
- Jeg håper jo å få en kopi, sier han før han hopper over til engelsk igjen.