ENEBAKK: – Vi er rett og slett litt drittleie hverandre og det som skjer med bandet vårt akkurat nå, sier bandets trommeslager Robert Cohn. Men han holder likevel døren litt på gløtt.

– Bandet er ikke dødt og begravd, men akkurat nå legger vi det bort for en god stund, sier han.

18 år

Moys ble startet opp i 1993 av Henning Bergersen, Robert Cohn, Jørn Gundersen, Petter Brevig og Gard Sveen. De tre førstnevnte er fremdeles med i bandet, mens Øyvind Henriksen og Kristine Sigrid Skau har kommet med underveis. Gjennom 18 år har bandet gitt ut fire album og gjort konserter på egenhånd eller som oppvarming for artister som Bruce Dickinson (Iron Maiden), Helloween, CC Cowboys, Locomotives og Seigmen.

Ambisjonsnivå

Moys tok en pause etter albumet «Replika» i 2001, og kom sammen igjen i 2006 med enighetene om at bandet da skulle være mer hobbypreget. Det er med det utgangspunktet bruddet skjer fem år senere. De er rett og slett ikke enige om hobbyaspektet lengre.

– Under prosessen med «Måneskinn og Tåke» følte jeg at vi kunne få til mer. Jeg ville begynne umiddelbart etterpå med oppfølgeren, og ikke la det gå fire-fem år mellom platene. Det er som å begynne på n ytt hver gang, sier Henning Bergersen.

Ville ikke legge ned

De andre medlemmene ville ikke legge ned Moys, men for Henning Bergersen var det mer eller ingenting.

– Vi ble i utgangspunktet enige om å gå i studio for å gjøre ny plate. Men gjennom vinteren har det vært mye frustrasjon, utsettelser og uenighet. Dårlig kommunikasjon har også ført til at ting som det hersket enighet om, plutselig ikke var det lenger, sier Bergersen. Det å drive et band uten inntekter og samtidig være familiemenneske er et vanskelig punkt.

– Vi har jo alle barn og familie, og det blir fort skjærings når prioriteringene blir satt på prøve. Vi klarte rett og slett ikke å finne ut hvordan vi skulle gjøre ting lengre, sier Robert Cohn.

Solo

Enden på visa blir at Henning Bergersen går mot en soloplate.

– Jeg har hatt lyst til det lenge, selv om hovedprioriteten min alltid har vært Moys. Den siste tiden har jeg imidlertid skrevet låter utenfor Moys-soundet, og nå fortsetter jeg på egen hånd med det. Det skal bli godt å snakke med en litt annen stemme også, kjenner jeg, sier Henning Bergersen til slutt.