SKI: Over 40 prosent av stemmene som er gitt siden fredag ettermiddag, har gått til Henning Bergersen. Han er nominert både for sin innsats som leder i Enebakk historielag og som vokalist og frontfigur i bandet Moys. Både historielag og band har vært godt synlig og hørbart til stede i årets feiring av Ragnhild Jølsen, Enebakks store forfatter og dikter. Det er i år 100 år siden hun døde. I anledning Jølsenåret har Moys satt toner til dikt av Jølsen, og er snart klar med et album.
Bergersen er også redaktør av historielagets medlemsblad Ign.

Klikk her for å avgi DIN Stemme!

Skuespiller og kantor.

Skuespiller Kaia Varjord fra Hølen er kandidaten som har fått nest flest stemmer. 19 prosent mener hun fortjener hederstittelen. Varjord har i år turnert landet på kryss og tvers med et enkvinnesstykke basert på livet til fredsaktivisten Rachel Corrie, som ble drept på Gaza.
Over ti prosent, nærmere bestemt, 12,4, vil at kantor Danuta Kozon skal bli årets kulturnavn. Kozon er ildsjelen bak flere somre med store konsertopplevelser i Drøbak kirke, gjennom Ad Astra og Sommerkonsertene.

Stem til 19. desember.

Men kåringen er på langt nær avgjort. Så langt har 230 lesere avgitt sin stemme, og mye kan skje før fristen går ut 19. desember. Du kan stemme på www.oblad.no eller på papirkupongen i avisen. På www.oblad.no står liste over og informasjon om de nominerte.
Det er også mulig å komme med egne forslag til kandidater. En leser har gitt sin stemme til Marianne Høymer fra Vestby, som startet ballettstudio i Vestby i februar 2008. Høymyr har gitt danseglade et nytt tilbud i Vestby, har allerede hatt forestilling med skolens elever på Ski Rådhusteater, skriver forslagstilleren.

Klikk her for å avgi DIN Stemme!